Özgün kimliği ile farklılaşan Efendi Zhu, egzotik detaylara sahip modern dekorasyonuyla Teşvikiye’nin yeni lezzet odağı.
Teşvikiye Topağacı’nda 2015 yılında kapılarını açan Efendi, Zhu ile büyümeye devam ediyor. Üç yıllık bir birikim ve karar aşamasının ardından filizlenmeye başlayan proje yepyeni suşi bar konseptini Efendi’nin müdavimleri ile tanıştırmaya başladı. Efendi’nin kimliğini kaybetmeden Zhu konseptine adapte eden mekânda menüye göre yeniden şekillendirilen mutfak ve mutfakla ilişkilendirilen alan, suşi bar olarak düzenlenmiş. Orta alanda ise Efendi’nin samimi atmosferini hissediyorsunuz. Kadife perdeleri ve fondaki müziği ile sizi markaların yaratıcısı Kıvanç Kasar’ın farklı evrenine davet eden giriş kısmı ise iki konseptin harmanı. Eski ile yeniyi buluşturan iç mekân tasarımındaki ahşap detaylar rahat ve sıcak bir atmosfer sunarken Teşvikiye ruhunu yansıtıyor. “Neden Teşviye, Topağacı?” diye sorduğumuz Kıvanç Kasar, “Burada doğduk, bu bölgenin ruhunu kazanmasında emeğimiz olduğunu düşünüyoruz. Dinamiklerini, ihtiyaçlarını, yaşayanlarını tanıyoruz. Burası nefes alan bir yer” diyor. Her hali ile bir Teşvikiyeli olan Zhu, şehirde eksikliği duyulan suşi bar ihtiyacına yanıt vermeyi amaçlayan menüsünde 9 signature, 4 klasik ve 3 vegan roll ile yola çıkmış. Türk damak tadına özgü lezzetleri içeren dokunuşların hissedildiği menü şu sıralar farklı deneyimlerle evriliyor. Alışılmışın dışındaki bu bu konsepte gelen yoğun ilgi ve taleplerden bahseden Kasar ekliyor: “Belli mi olur belki de bu yaz Efendi Zhu ve diğer markamız Halet-i Ruhiye Ege’de karşımıza çıkar.”
Duvardaki 3 maymun aydınlatma tasarımı, Efendi müdavimlerinin 5 yıla yakın süredir paylaştığı “aramızda kalsın” hatıralarını simgeliyor.
Suşi bar konseptinin mahalle kokteyl barı ile birleşiminden doğan Efendi Zhu’nun Türk damak tadına özgü dokunuşların hissedildiği menüsünde 9 signature, 4 klasik ve 3 vegan roll var.