Ananaslı Kek Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet Yumurta
- 10 adet donmuş Vişne
- 9 dilim konserve Ananas
- 3 yemek kaşığı eritilmiş Tereyağı
- 1 bardak Ananas Suyu
- 1 bardak Şeker
- 2 bardak Un
- 2 bardak + çeyrek bardak Un
- Hamur Kabartma Tozu
- Vanilya Özütü
Hazırlanışı:
Eritilmiş tereyağını derin bir kaseye alın.İçerisine şekeri de ilave edin ve malzemeleri iyice karışana kadar çırpın.Yumurtaları teker teker ilave edin ve bir yandan çırpmaya devam edin.Unun içerisine hamur kabartma tozu ve tuz serpip hafifçe karıştırın.Her bir yumurtayı karıştırdıktan sonra, içerisine ananas suyunun üçte biri kadarını ekleyip çırpın.Daha sonra unlu karışımının üçte birini eleyerek ekleyin ve tekrar çırpın.Aynı işlemi ananas suyu ve un bitene kadar tekrarlayın.Kasede kalan tereyağı ile kelepçeli kek kalıbını yağlayın. Ananas dilimlerinden birini kalıbın ortasına yerleştirin. Ortasına bir tane vişne koyun. Daha sonra tabanın kalan kısımlarına da ananas dilimi yerleştirin ve ortalarına vişne koyun.Hazırladığınız kek harcını, ananas ve vişne dilimlerinin üzerinden dökün. Daha sonra bir spatula yardımıyla etrafına güzelce yayın.Keki 160 derecede önceden ısıtılmış fırına verin ve yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakın.Fırından çıkardıktan sonra, 10-15 dakika kadar kalıbın içinde hafif ılıması için bekleyin.Kalıptan çıkarırken, üzerine tabak yerleştirin ve ters çevirip çıkartın. Afiyet olsun.
Kaynak: İdil Yazar