Şeftalili Limonata Tarifi:
Malzemeler:
- 2 adet şeftali (kabukları soyulmuş ve dilimlenmiş),
- 600 ml su,
- 5 yemek kaşığı bal (isteğe bağlı akçaağaç şurubu),
- 2 adet limonun suyu
Hazırlanışı:
Şeftali, su ve balı sos tavasına alın ve tavayı ocağa alıp altını yakın.Karışım kaynamaya başlayınca tavayı ocaktan alın.Karışımı bir sürahiye alın ve limon suyunu da ekleyip doğrayıcıdan geçirin.Bir süzgeç yardımıyla süzüp buzdolabında soğumaya bırakın.Üzerini şeftali dilimleri ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Çilekli Limonata Tarifi:
Malzemeler:
- 5-6 adet çilek,
- Agave şurubu,
- 5 limonun suyu,
- Limon kabuğu rendesi,
- 500 ml su
Hazırlanışı:
Çilekleri doğrayıcıya alın.İçerisine agave şurubu, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve suyu da ilave edip doğrayıcıdan geçirin.Karışımı bir süzgeç yardımıyla süzerek sürahiye alın.Buzdolabında soğumaya bırakın.Üzerini çilek ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Fesleğenli Limonata Tarifi:
Malzemeler:
- 500 ml su,
- Akçaağaç şurubu,
- 10 yaprak fesleğen,
- Limon kabuğu rendesi
Hazırlanışı:
Suyu ve akçaağaç şurubunu bir tavaya alıp altını yakın.Fesleğenleri bir kaseye alın ve üzerlerine limon kabuğu rendesi ekleyip fesleğenleri biraz ovun.Su kaynama noktasına gelince ocaktan alın ve karışımı bir kaba aktarın.İçerisine limonla ovduğunuz fesleğen yapraklarını ve limon suyunu da ekleyip, sürekli karıştırarak 5 dakika demlenmeye bırakın.Limonatayı bir süzgeç yardımıyla süzerek sürahiye aktarın.Üzerini fesleğenle süsleyerek servis edebilirsiniz.
kaynak: İdil Yazar