Tavuklu Panzanella Salatası Tarifi
Malzemeler:
- 1 küçük boy tam tahıllı pita, altı parçaya bölünmüş
- Pişirme spreyi (tercihen zeytinyağı)
- 2 çorba kaşığı limon suyu
- 1 çorba kaşığı beyaz şarap sirkesi
- ¼ tatlı kaşığı toz şeker
- ¼ tatlı kaşığı Dijon hardalı
- 1 büyük tutam rendelenmiş limon kabuğu (isteğe bağlı)
- 1½ çorba kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 tutam taze çekilmiş karabiber
- 240 gr pişmiş derisiz tavuk eti, doğranmış
- 2 kâse göbek marul, parçalanmış (isteğe bağlı)
- 1 adet Avakado (isteğe bağlı)
- 1 orta boy domates, sekize kesilmiş
- 120 gr konserve kuru fasulye, süzülmüş (isteğe bağlı)
- ¼ salatalık, ince doğranmış (isteğe bağlı)
- 4 adet beyaz soğan, ince kıyılmış
- ¼ kırmızı dolmalık biber, ince doğranmış (isteğe bağlı)
- ¼ sarı dolmalık biber, ince doğranmış (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
Pitayı sprey ile yağlayın. 200 derece ısıtılmış fırında altın rengi olana kadar, 8-10 dakika ısıtın. Kenara ayırın. Limon suyu, sirke, şeker, hardal ve limon kabuğunu küçük bir kâseye alarak çırpın. Zeytinyağı ve karabiberi ilave edip iyice karışana kadar tekrar çırpın. Bunu da kenara ayırın.Kalan malzemeleri orta boy bir salata kâsesine alın ve sosla birlikte karıştırın. Kızarmış pitayı büyük parçalara bölün. Salataya ekleyip karıştırın, servis yapın.
Kaynak: menshealth.com.tr