Çikolatalı Mus Tarifi
Malzemeler:
- 240 gr bitter çikolata
- 1/3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1/8 çay kaşığı tuz
- 2 yumurta sarısı
- 4 yumurta akı
- 200 ml soğuk krema
Hazırlanışı:
Çikolatayı önce eritin ve sonra da soğutun. Yumurtanın sarı kısımını çırpın.Tencerede sütü ve şekeri eritene kadar karıştırın, kaynayınca ocaktan alın. Yumurta sarılarının üzerine sürekli karıştırarak sütü ilave edin. Bu karışımı çikolataya ekleyin. Yumurta aklarını cam bir kaba koyun. İçinde sıcak su dolu bir kabın üzerine yerleştirip sürekli karıştırın. Kaynamadan ocaktan alın. Tuz ekleyip tel çırpıcıyla iyice çırpın. Yumurta aklarının üçte birini çikolatalı karışıma ekleyip yavaş hareketlerle yedirin. Buzlukta soğuttuğunuz karışıma kremayı alın ve katılaşıncaya kadar çırpın. Çikolatalı karışıma ekleyip yine yavaş hareketlerle yedirin. Kaplara koyun ve buzdolabında 2 saat bekletin. Meyvelerle süsleyip servis edebilirsiniz.