Bademli Pilav Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı Basmati Pirinci
- 1/2 bardak Badem
- 2 yemek kaşığı Tereyağı
- 1,5 bardak Tavuk Suyu
Hazırlanışı:
Tencereyi ocağa alın ve altını açın.Bademleri tencereye alın ve yağsız tavada renkleri hafif dönene kadar kavurun. Tereyağı ve az miktarda sıvı yağ ekleyip yağ eriyene kadar bekleyin. Yağ kızınca içerisine bol suda yıkanmış pirinci de ekleyin ve kavurmaya devam edin.Biraz tuz serpin ve biraz daha karıştırın. Tavuk suyunu ilave edin ve kaynamaya bırakın.Su kaynamaya başlayınca, tencerenin altını kısın, kapağını kapatın ve yaklaşık 15 dakika pişmeye bırakın. Pirinç suyunu çekince, 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun.
Kaynak: İdil Yazar