Le Fırın’ın kurucusu şef Bengi Kurtcebe ve Monlab Design’ın kurucusu mimar Damla Berberoğlu ile enerjisini birbirinden güzel tatlılardan alan bir yılbaşı sofrasında buluştuk.
Konu yılbaşı sofraları olunca alışkın olduğumuz parıltılı dünyanın aksine sakin ve zahmetsiz bir şıklığa sahip stiliyle Bengi Kurtcebe’nin konuğu oluyoruz. Zorlu bir yılın ardından ihtiyacımız olan tek şey bize kendimizi daha iyi hissettirecek bir akşamüstü ve çikolata kaplı pastalar. Karaca marka bej yemek takımına antika parçaların eşlik ettiği sofrada tatlıların önüne geçecek hiçbir öge bulunmuyor. Gri renkli pasta standı Miraz marka, diğer standlar ise antika. Kadehler ve çatal bıçak takımı yine Karaca markasına ait. Yılbaşı ruhunu masaya taşıyan nar dolu derin ayaklı kâsenin içindeki IKEA’dan alınan zincir aydınlatma sizin de evlerinizde uygulayabileceğiniz basit ama keyifli bir detay.
TEREYAĞLI YILBAŞI KURABİYESİ
• 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
• 1 su bardağı pudra şekeri
• 2 adet yumurta akı
• 1 paket vanilya
• Yarım paket kabartma tozu
• 3 su bardağı un
• 1 fiske tuz
Tereyağı ile şekeri çırpın ve yumurta aklarını ekleyin. Bir kâsede un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu karıştırın, sonrasında tereyağlı harca yedirin. Kakaolu yapmak için undan 1 çorba kaşığı eksiltip, yerine 1 çorba kaşığı kakao eklebilirsiniz. Hamuru yassı bir yuvarlak yapıp, streçle sararak buzdolabında yarım saat dinlendirin. Az unlanmış tezgâhta açın ve isteğiniz gibi şekillendirin, sonrasında 180 derece önceden ısınmış fırında 12-15 dakika kenarları pembeleşene kadar pişirin. Soğuyunca üzerine biraz sıcak suyla açtığınız balı sürerek şeker hamuru ile süsleyebilirsiniz!
Hazırlayan HAZAL BALASAR
Fotoğraf ERHAN TARLIĞ