Tüm Mikla ekibi, uluslararası basındaki süreklilik kazanan bu başarısı ile dünyanın farklı yerlerinden pek çok kişinin Türkiye ve Anadolu Mutfağı hakkında daha derinlemesine bilgi sahibi olmasına sebep olmaktan büyük mutluluk duyuyor.
Çağdaş bir “İstanbullu” restoranı yaratma düşüncesiyle Ekim 2005’te kapılarını açan Mikla; vizyoner, rafine yemekleri, nefes kesen manzarası, modern sunumu ve ilham verici müziği ile kısa sürede İstanbul’un en iyi restoranı seçildi. Ağustos 2012’de yarattığı “Yeni Anadolu Mutfağı” ile Mikla, kaliteli yemek misyonuna bir artı daha katarak, yerel ve uluslararası platformda tuttuğu öncü çıtayı, daha da yukarı çekmeyi başaran ender restoranlar arasında bulunuyor. Menüsünde kullanıldığı her malzemenin özünde, Anadolu topraklarının ve insanlarının geleneklerini yansıttığına inanan Mikla, Anadolu’nun her köşesinden özenle seçilen, “genellikle mütevazı” ama “soylu” malzemeleri büyük bir saygı ile yeniden yorumlayıp masaya getiriyor…
5 Nisan’da Melbourne, Avustralya’da düzenlenecek olan törene, bu yıl da dünya genelinde binlerce restoran arasından sıyrılıp listeye 51. Sıradan giren Mikla adına, şefi ve kurucusu Mehmet Gürs katılacak…