Şeftalili Tart Tarifi
Malzemeler:
Üstü için
- 2 büyük şeftali
Hamuru için
- 1,5 su bardağı un
- 125 gr. tereyağı
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı vanilya
- Kreması için
- Yarım litre süt
- 1 paket vanilya
- 6 yumurta sarısı
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 yemek kaşığı un
Hazırlanışı:
Tart hamuru için
Un, tereyağı, şeker, yumurta ve vanilyayı bir kapta iyice yoğurun. Üstünü streçleyip bir saat buzdolabında rafta dinlendirin. İstediğiniz kalıplarda tekli küçük porsiyon ya da tek bir büyük kabı yağlayarak hamuru ellerinizle bastırarak kalıbın içine yayın ve düzeltin. Tabanındaki hamura çatal ucunu batırıp delikler açın. Tart kalıbını bu şekilde yarım saat daha buzdolabında bekletin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin.
Kreması için
Bir tencerede sütü ve vanilyayı karıştırıp ılıklaştırın, şeker, yumurta ve unu ilave edip hızlıca çırpın ve ağır ateşte karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamında koyulaşınca soğumaya bırakın. Diğer yandan soğumuş olan tartları kalıbından çıkarın ve servis tabağına dizin. Şeftalileri küp küp yada uygun boyutta dilimleyerek hazırlayın. Krema soğuyunca, tartların üstüne kaşıkla bolca krema koyun. Üzerine doğranmış şeftalileri ve renk katması için nane yada kırmızı orman meyveleri ile süsleme tercihi size kalmış.
Tarif: Özlen ÇOPUROĞLU