Ana SayfaGenelLAVANTA LEZZETİ

LAVANTA LEZZETİ

Lavantalı kurabiye Tarifi:

Malzemeler:

• 225 gram tereyağı
• Yarım su bardağı pudra şekeri
• 1 adet büyük boy yumurta
• 2+1/4 su bardağı un
• 2 çay kaşığı kabartma tozu
• 1 yemek kaşığı lavanta tohumu
• 1 tatlı kaşığı limon kabuğu

Hazırlanışı:

Lavanta tohumlarını yağsız bir tavada kısık ateşte hafifçe kavur, kokuları çıksın.Tereyağını ve şekeri homojen krema kıvamı alana dek çırpın.Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam et. Kavurduğun lavanta tohumlarını bir bıçak yardımıyla mümkün olduğunca küçült. Limon kabuğu rendesi ve lavanta tohumlarını karışıma ekleyip karıştır. Kabartma tozu ve unu eleyerek karışıma ekle.Kurabiye hamurunu streç filme sarıp 30 dakika kadar buzdolabında dinlendir. Kurabiye hamurunu buzdolabından çıkarmadan 5-10 dakika önce fırını 190 derecede ısıt.Fırın tepsisine pişirme kâğıdı serin ve kurabiye hamurundan ister birer yemek kaşığı büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye aralıklı olarak diz, istersen hamuru açıp bir kurabiye kalıbı yardımıyla şekiller ver. Önceden ısıttığın fırında 15 dakika pişir.Fırından çıkarınca 10 dakika kadar hiç dokunmadan soğumaya bırak.

oregonlavenderdestinations.com
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

SON YAZILAR

BENZER YAZILAR