İncirli Cevizli Yulaf Kurabiyesi Tarifi
Malzemeler:
- 1 bardak yulaf ezmesi
- 2 adet olgun muz (çatalla ezilmiş)
- 3 adet kuru incir (küçük doğranmış)
- 10 adet bütün ceviz (bıçakla kıyılmış)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı vanilya
Hazırlanışı:
Ezilmiş muzun içine tüm malzemeleri ekleyerek karıştırmanız yeterli olacaktır. Bu reçeteyi baz hamuru gibi düşünüp yulaf ve muz dışındaki malzemeler yerine istediğinizi ilave etmeniz mümkün. Kuş üzümü, kuru üzüm, fındık, badem, zencefil, bitter çikolata parçaları, kakao, hindistanceviz. Elinize bir yemek kaşığı kadar alıp şekil vermeniz yeterli. Standart kurabiye hamuru gibi olmadığı için şekilsiz görünebilir ama iyi pişmeleri için kaşığın arkasıyla bastırarak iyice yassı bir şekil verebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40 dakika kadar pişirmeniz yeterli. Kuru meyveler ve ceviz çabuk yandığı için gözünüz kurabiyelerde olmalı. Fırınınızın performansına göre pişirme süresini azaltabilir ya da artırabilirsiniz. Pişen kurabiyeleri fırından alıp soğumasını bekleyin. Ardından spatula yardımıyla tepsiden çıkarıp servis edebilirsiniz.
Kaynak: psychologies.com.tr