Ana SayfaLezzetKOKUSU VE LEZZETİ İLE DOMATES ÇORBASI TARİFİ

KOKUSU VE LEZZETİ İLE DOMATES ÇORBASI TARİFİ

Soğuk ve karanlık kış aylarında canlı rengi ile domates adeta güneşli günlerin habercisi. Özlen Çapuroğlu’nun domates çorbası tarifi bahara bir ay kala sıcak mevsimlerin taze sebze kokularını taşıyor mutfaklarımıza.

Özlen Çapuroğlu

Kokusu, rengi ve lezzetiyle birçok yemeğin vazgeçilmezidir domates. Ancak zengin aroması ve sağlıklı yapısı bu sebzeyi başlı başına bir tarif unsuru olarak görmeye olanak sağlıyor. Sıcak, lezzetli ve ev yapımı
bir domates çorbası belki de bunun en güzel örneği. Soğuk havalar kendini göstermeye başladığında canımın çektiği ilk şeylerden biri olmuştur her zaman. Bana göre bu yemeğin maksimum lezzette olması için püf nokta ise konserve veya salça yerine gerçek domates kullanmak. Salatanın yanında sağlıklı bir alternatif olarak veya tek başına servis edebileceğiniz taze ve içinizi ısıtacak bu domates çorbası tarifiyle kış ayları daha az kasvetli görünecek. Öyleyse ben de Özlen Çopuroğlu’nun doğal ve sıcacık domates çorbası tarifini sizlerle paylaşıyorum.


Malzemeler sırası ile şöyle: 4 adet orta boy domates, 1 tatlı kaşığı tereyağı ya da 3 kaşık zeytinyağı, 2 çorba kaşığı tepeleme un, 1 çorba kaşığı domates salçası, 3-4 su bardağı su, rende kaşar peyniri, tuz, karabiber. Domatesleri sıcak suyun içinde 10 dakika kadar bekletip soyun. Rendeden ya da rondodan geçirip püre haline getirin. Bir tencerede un ve yağı birlikte kavurun, hafif sarılaşınca püre haline getirilmiş domatesleri ekleyin. 1 su bardağı domates salçasını su içinde eritip tencereye azar azar ekleyip, devamlı karıştırarak hafif ateşte pişirmeye devam edin. Başka bir tencereye çorbayı süzerek, kısık ateşte karıştırmaya devam edin. Yoğunluk istenilen kıvama gelinceye kadar pişirin. Kaşar rendesiyle birlikte sıcak servis yapın.

Hazırlayan : MERGİM ÖZDAMAR

SON YAZILAR

BENZER YAZILAR