Ana SayfaLezzetKOKUSU VE DOĞAL AROMASI İLE BÜYÜLEYEN HAFİF LEZZET

KOKUSU VE DOĞAL AROMASI İLE BÜYÜLEYEN HAFİF LEZZET

Portakallı ve Fındıklı Kek Tarifi

Malzemeler;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağı
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 su bardağı kavrulmuş kıyılmış fındık içi
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığından az rendelenmiş portakal kabuğu

Yapılışı;

Bir kaba yumurtaları ve şekeri koyup köpürene kadar çırpın.Sonra portakal suyunu, sıvı yağı, limon suyunu, rendelenmiş portakal kabuğunu, vanilya şekerini ve fındık içini ilave edip iyice karıştırın.Kabartma tozunu ve unu azar azar ilave edip karıştırmaya devam edin.Önceden yağladığımız kek kalıbına, kek hamurunu döküp eşit şekilde yayın.Önceden ısıtılmış 170° fırında 30-35 dakika pişirin.Soğuduktan sonra keki kalıptan çıkarıp,servis edebilirsiniz.

SON YAZILAR

BENZER YAZILAR