Healthy Bakery’nin hem ihtiyaç, hem gereklilik hem de sevdiğim işi yapmak istememle doğmuş olduğunu söyleyebilirim” diyor Didem Korkmaz markanın kuruluş hikâyesini sorduğumuzda. Eğitimlerini tamamladıktan sonra kendi reçetelerini oluşturmaya başlamış ve Healthy Bakery’yi sipariş üzerine sağlıklı lezzetler üreten bir imalathane olarak kurmuş. Bu süreçte kendi menüsünü oluşturmuş ve kulaktan kulağa markanın ünü yayılmış. Üç yılın sonunda müşterilerin talebi doğrultusunda Reşitpaşa’daki mekânını açmaya karar vermiş. “Müşterilerim anlık olarak da bir şeyler satın almak istiyordu. Biz de bu taleplere cevap verebilmek adına Healthy Bakery’nin dükkânını açtık.” Didem Korkmaz mekân tasarımında işlerini zaten takip ettiği ve beğendiği Mimar İlkay Ala ile çalışmış. “Tasarım ve uygulama süreci yaklaşık iki ay sürdü. Didem bana hayalindekileri anlattı, ben de bu doğrultuda yeşil ve bakır tonlarını birleştirerek işlevsel olduğu kadar estetik olarak da duruşu olan bir mekân kurguladım. Healthy Bakery’de mobilyadan aydınlatmaya çoğu parçayı mekâna özel olarak tasarladık. Ortaya gerektiğinde toplantıların ve workshop’ların yapılabileceği Carrara mermer tablalı uzun bir masa yerleştirdik. Bir de gerektiğinde mutfak bölümünü kapatmak için aynalı kapaklar kullandık” diyor Mimar İlkay Ala tasarım sürecini anlatırken. Healthy Bakery’de glütensiz, Hindistan cevizi yağı ile üretilmiş, süt, süt ürünü ve yumurta gibi intolerans yaratan malzemelerin kullanılmadığı harika lezzet seçenekleri yer alıyor. Sevgililer Günü gibi konsept bir gün olmadığı sürece mevsim meyvelerine göre üretilmiş günlük tatlar bulabilirsiniz burada. Parmesanlı ve biberiyeli krakerler ile glütensiz ve şekersiz Brownie toplarından mutlaka tatmalısınız.