Limonlu Muffin Tarifi
Malzemeler:
- 2,5 su bardağı un
- 1/4 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet limonun suyu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 3 yemek kaşığı Tereyağı (eritilmiş)
Hazırlanışı:
İlk olarak unun içerisine hamur kabartma tozu, karbonat ve birazcık da tuzu ekliyoruz. Bir spatula yardımı ile her şeyi harmanlıyoruz ve de daha sonra kullanmak üzere bir kenara alıyoruz. Sıvı malzemeleri çırparak devam ediyoruz ve bunun için önümüze daha büyük bir kase alıyoruz. İçerisine sırası ile yumurtaları, sütü, limon suyu, limon kabuğunun rendesi ve de şekeri ilave ediyor, her şey iyice karışana kadar çırpıyoruz. Her şeyin karıştığını gördükten sonra, içerisine daha önceden erittiğimiz tereyağını ilave ediyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. Hazırladığımız harcın içerisine unlu karışımı ilave ediyor ve çırpmaya devam ediyoruz. Hamurumuz artık hazır; biraz yoğun kıvamlı bir hamur oluyor ama gözünüz korkmasın. Pişince çok güzel oluyor, bana güvenin 🙂 Şimdi üzerine cupkek kağıdı koyduğumuz muffin tepsisine hamurumuzu bölüştürüyoruz, ağzına kadar dolduruyoruz. Hamuru bölüştürdükten sonra, en son olarak üzerine toz şeker serpiştiriyoruz. Bundaki amacımız fırında karamelize olsun, güzel bir lezzet katsın. 180 derecede önceden ısıttığımız fırına tepsimizi sürüyoruz. Yaklaşık 18 dakika, iyice pişene ve üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun!
Kaynak: İdil Yazar