Pratik ve Sağlıklı Vişneli Tart Tarifi
Malzemeler:
- 3 büyük boy yumurta
- 75 gr fruktoz
- 150 gr un
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
- 15 gr file badem
- 50 gr vişne reçeli
Hazırlanışı:
Fırını 180 derecede ısıtın. Yumurtaları, fruktoz ve ksilitol ile 10 dakika boyunca çırpın. Spatula yardımıyla unu yedirin sonra vanilya ve 1 çorba kaşığı su ekleyin. İki tane pişirme kabına yağlı kâğıt serin ve harcı ikiye bölün. Birinin üzerine file bademleri serpiştirin. İki harcı da 20 dakika pişirin. Bademli keki 9 eşit parçaya bölün ve şekilli bir kalıp yardımıyla her birinden 1 kalp çıkarın. Reçel ve 50 ml ılık suyu karıştırıp, sade harcın üzerine dökün. Bademli katmanı sade kekin üzerine yerleştirin. 9 eşit parçaya böl.ün,isterseniz vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.