Böğürtlenli Cheesecake Tarifi:
Malzemeler:
Tabanı İçin;
- 10-12 adet kuru hurma (çekirdekleri ayrılmış, sıcak suda bekletilmiş)
- 1 su bardağı ceviz veya badem
- Yarım su bardağı yulaf ezmesi
- Yarım çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı bal veya pekmez
Orta Katman İçin;
- 1 su bardağı labne
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
- 1 büyük boy olgun muz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Üst Katman İçin;
- 1 su bardağı dondurulmuş böğürtlen
- 1 su bardağı dondurulmuş çilek.
Hazırlanışı:
Tabanı oluşturmak için tüm malzemeleri tamamen karışana kadar blenderdan geçirin. Tabanına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli bir kalıba ince bir tabaka halinde yayın veya küçük kupların tabanına eşit miktarda bölün. Karışımın üzerinde kaşığın tersi ile iyice bastırarak sıkıştırın. Orta katman için muzu çatal yardımı ile ezip labne ile karıştırın. Ardından tarçın ve vanilyayı ekleyin. İsteğe bağlı 1-2 yemek kaşığı kadar kakao da ekleyebilirsiniz.Hazırladığınız karışımı tabanın üzerine ekleyin. Son olarak 1 su bardağı böğürtlen ve çileği çatal yardımı ile bir miktar sıcak su ekleyerek ezin, taneler iri kalabilir. En üste yaydıktan sonra 1 gece buzdolabında bekletin. Üzerini Hindistan cevizi ile süsleyerek servis edin.