İÇ MİMARİ PROJE VE UYGULAMASI DSGNART MİMARLIK TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN ÜÇ KATLI İZMİR EVİ, GÜNÜ YAKALAYAN YALIN DETAYLARIN SICAK VE SAMİMİ BİR ATMOSFERDE SUNULDUĞU DEKORASYONUNDA STİLLER ÜSTÜ BİR YAKLAŞIM BENİMSEMİŞ.
Bir kule yapısının en üst üç katında yer alan ev 530 metrekareye yayılıyor. Konutun giriş katında; çocuk odası ve banyosu, sinema odası, giyinme odası ve banyo yer alıyor. Birinci kat; salon, yemek odası, mutfak, banyo, görevli ve çamaşır odaları, ikinci kat ise ebeveyn yatak odası, banyosu, giyinme odası, çocuk odası ve bir de kütüphane bölümü olarak kurgulanmış. Ev sahiplerinin DSGNART ekibinden beklentileri modern ve göz yormayan detayların ön planda tutulduğu, evin her katında aile bireylerinin bir arada vakit geçirebileceği ortak mekânlar yaratmak yönünde olmuş.
Sıfırdan planlanan ve uygulaması yapılan konut, mimarlara betonarme şekilde teslim edilmiş. Ev içerisinde yer alan galeri boşluğundan faydalanarak salon yüksek tavanlı bir çözüme kavuşturulmuş. Evin genelinde, agresif tonlardan uzak, beyaz renge eşlik eden toprak tonları tercih edilmiş.
Tüm iç mekân aydınlatmaları efekt aydınlatma ve genel aydınlatma olarak iki şekilde kurgulanmış. Tavanlardaki gizli LED aydınlatmalar ile efekt aydınlatma, spot ve armatürlerle de mekânlardaki genel aydınlatma akıllı ev sistemine dâhil edilerek ışık şiddeti ayarlanabilir
şekilde tasarlanmış.
Evin genelinde balıksırtı döşeme tarzında lamine parke kullanılmış. Salon, yemek odası ve mutfak alanlarında siyah granit bordürler parkenin tamamlayıcısı olarak uygulanmış. Banyolarda ise ithal seramikler tercih edilmiş. Ebeveyn banyosunda ise odanın genelinde kullanılan parke banyo zemininde de sürdürülmüş, duvarlarda ithal seramik seçimleri ile kombinlenmiş.
Salon, yemek odası ve mutfak bölümleri birbirleriyle bağlantısı kurulurken hem kapalı hacimler hem de birbirine geçişli mekânlar kurgulanarak ev içi kullanım rahatlatılmış ve duvar kullanımının azaltılması sayesinde mekânlar daha ferah hale bürünmüş.
Tüm evin ısıtma ve soğutma sistemi sıfırdan kurgulanmış. Isıtma sistemi olarak; yerden ısıtma soğutma sistemi olarak; VRF gizli tavan tipi cihazlar ve lineer menfezler tercih edilmiş.
Hazırlayan : ÇİĞDEM HASANOĞLU
Fotoğraflar : MUSTAFA ARSLAN YÜKSEL – 1YASTIKTA