SEBZELİ OMLET TARİFİ
Malzemeler:
- 3 büyük yumurta
- ¼ çay kaşığı iri taneli tuz
- ⅛ çay kaşığı karabiber
- 3 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 kap doğranmış sebze
- Peynir
Hazırlanışı:
Orta büyüklükteki bir kasenin içerisine yumurtaları kırın. Tuz ve karabiberi ekleyip çırpın. İyice karıştıktan sonra 15 dakika bekletin.Karışım dinlenirken, tavaya 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyin. Üzerine sebzeleri koyun ve sebzeleri 5-8 dakika arası pişirin. Piştikten sonra sebzeleri ayrı bir kaba alın ve sıcak tutun.Tavanızı temizleyin ya da başka bir tava kullanın. Tavaya 2 tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyin, tavanın her yerine yayın ve 1 dakika ısıtın.Çırpılmış yumurtayı tavaya dökün ve tavanın üzerini kapatın. Tam olarak 2½ dakika pişirin ve kapağı kaldırın. Eğer yüzeyi nemli olmasına rağmen yumurta pişmiş gibi görünüyorsa, bir sonraki adıma geçin. Eğer yumurtanız pişmemiş gibi duruyorsa, kapağı kapatıp 30 saniye daha bekleyin. Yine pişmezse, aynı işlemi bir kez daha uygulayın. Omletinizin yarısına sebzeleri ve dilerseniz rendelenmiş peynirinizi ekleyin. Bir spatula yardımıyla kenarlarından kaldırın ve omletin sebzesiz kısmını dolu tarafın üzerine örtün. Yine spatula yardımı ile omletinizi tavadan alın ve tabağa koyun.