Ana SayfaGenelGELENEKSEL YÖNTEMLERLE HAZIRLANAN LEZZETLER

GELENEKSEL YÖNTEMLERLE HAZIRLANAN LEZZETLER

Ekmek Kadayıfı Tarifi

Malzemeler:

  • 7 Su bardağı Şeker
  • 9 Su bardağı Su
  • Yarım limon
  • Orta boy Ekmek kadayıfı ekmeği
  • Yarım su bardağı Şeker
  • 2 Su bardağı su

Hazırlanışı:

İlk olarak ekmek kadayıfının ekmeğini su ile çift taraflı ıslatalım. Ekmeği ıslattıktan sonra suyu çekmesi için kenara alalım. Şerbet için, su ve şekeri bir tencereye alalım. Kaynamaya başladıktan sonra üç dakika daha kaynatalım. Rengin esmer olması için tavaya şekerimizi koyalım ve hafif ateşte karamelize olmasını bekleyelim. Renk değişimine başladıktan sonra karıştırarak tüm şekerin yanmadan erimesini sağlayalım. Karamel olduktan sonra sıcak olan şerbetten iki kepçe ekleyelim ve birbirine karışıp şekerler eriyene kadar karıştıralım. Daha sonra bu karışımı kalan şerbetin içine boşaltalım.İçerisine kabuğu ile beraber halka doğranmış limonları koyalım. Ocağı açıp altı dakikada bu şekilde kaynatalım. Tepsi kadayıf ekmeğinden en az 15 cm büyük olmalıdır. Tepsiye dar gelirse sağlıklı bir kadayıf olmaz. Sulanan ekmek kadayıfını tepsiye alalım ve tepsiyi ocağın üzerine koyalım. Gayet kısık ateşte olmak suretiyle ocağı açalım ve şerbetin bir kısmını ekmeğin üzerine dökelim. Tepsiyi ateşin hep aynı noktada kalmaması için arada sırada çevirelim. Döktüğümüz şerbeti çektikten sonra geri kalan şerbetin tamamını dökelim. Kenarlarındaki şerbeti kaşık ile ekmeğin üzerine devamlı atalım ve içine çekmesini sağlayalım. Aynı zamanda da tepsiyi gezdirmeyi unutmayalım. Yarım saat bu işlemi uyguladıktan sonra ekmek şişecek ve istenilen kıvama gelecek.Kenara aldığımız ekmek kadayıfı soğuyunca üstünü fıstık ile süsleyerek ,üzerine ve içine kaymak ,dondurma ekleyerek servis edebilirsiniz.

SON YAZILAR

BENZER YAZILAR