Kazandibi Tarifi
Malzemeler:
- Süt
- Pirinç unu
- Mısır nişastası
- Toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 tatlı kaşığı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
Altı su bardağı süt, bir su bardağı toz şeker, üç yemek kaşığı pirinç unu ve üç yemek kaşığı mısır nişastasını derin bir tencereye alın, Karışımı pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın ve istenilen kıvama gelinceye kadar pişirin. Sonra tere yağını ekleyip var olan sıcaklık ile erimesini sağlayarak karıştırın. Yağlanmış bir fırın tepsisinin yüzeyini dört yemek kaşığı pudra şekeri ve bir tatlı kaşığı tarçın karışımıyla kaplayın.İki kepçe muhallebiyi eşit miktarda üzerine yayın. Tepsiyi ocak üzerinde çevire çevire karışımı yakın. İşlem sona erince, diğer kalan muhallebiyi de tepsiye dökün. Üzerini düzeltin. Buzdolabında kıvam alması için beklettiğiniz tatlıyı uzun dilimlere ayırın ve kıvırarak rulo şeklinde sarın.