Fırında Sebze Tarifi
Malzemeler:
- 900 gr doğranmış havuç, yabani havuç ve şalgam; doğranmış
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- Tuz ve karabiber
- 6 yaprak taze adaçayı
- 6 dal taze kekik
- 2 çorba kaşığı doğranmış maydanoz
Hazırlanışı:
- Fırını önceden 200 derecede ısıt.
- Sebzeleri, bir pişirme tepsisinde yağladıktan sonra üzerine birkaç tutam tuz, biber, adaçayı ve kekik serp. Tepsinin üzerini kapatıp fırında 20 dakika pişir.
- Sebzeleri fırından al, yapışmalarını önlemek için tepsiyi hafif silkele veya karıştır. Bu kez üzerini kapatmadan 15-20 dakika daha (yumuşayana kadar) pişir. Servis yapmadan önce adaçayı ve kekiği çıkarıp maydanoz ekle.
