Yaz sıcaklarında aklımız ferahlatıcı meyveler ve buz gibi tatlara gidiyor. İşte tam da bu yüzden Özlen Çopuroğlu’nun oldukça pratik Karpuzlu Frozen tarifi lezzetli bir kurtarıcı oluyor bu ay.
Geçen ay paylaştığımız Limonlu Sorbet tarifinin ardından bunaltıcı sıcaklarda kurtarıcımız olan buz gibi tatlarda bu ay ferahlatıcı frozen tarifi
var. Dondurma, buz, meyve gibi malzemelerin birleşimiyle yapılan bu
lezzet, kuşkusuz yaz mevsiminin en çok tercih edilen içecekleri arasında
yer alıyor. Ayrıca evde oldukça basit bir şekilde yapabileceğiniz tarifi, doğal olması nedeniyle sevdiklerinizle de gönül rahatlığıyla paylaşabilirsiniz. Karpuzun tadından ve faydalarından sıvı halde faydalanabileceğiniz bu serinletici lezzeti beğeneceğinizden şüphemiz yok. Öyleyse gelelim yapılışına. Malzemeler sırası ile şöyle: yarım karpuz, beş-altı adet misket limonu, üç şişe soda, nane, bir su bardağı şeker, dört su bardağı su, iki limon. Hazırlanışı: Bir tencerede şekeri ve suyu ve dilimlenmiş limonu, limonun rengi değişene kadar kaynatın ve soğumaya bırakın. Karpuzu
küpler halinde kesip çekirdeklerini ayıklayın. Misket limonunun suyunu sıkın, biraz şeker şurubu ve karpuzla birlikte blenderdan geçirin. Karışımı bardağa dökün. Ardından üstüne soda ve naneyi ekleyin. Hafifçe karıştırın ve servis edin.