Çikolatalı Pancake Tarifi
Malzemeler:
- 1 bardak + 5 yemek kaşığı Un
- 4 yemek kaşığı Kakao
- 1 paket Hamur
- Kabartma Tozu
- 1/4 bardak Damla Çikolata
- 1 adet Yumurta
- 3 yemek kaşığı Şeker
- 1 su bardağı Süt
- 1/4 su bardağı Hindistan Cevizi Yağı
- 100 gram Çikolata
- 100 gram Krema
- Yaban Mersini
- Frambuaz /Çilek (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
Sosu için;
Kremayı bir ocağa alın ve hafif köpürmeye başlayınca altını kapatıp, damla çikolataları içine arıtın. Çikolata iyice eriyince sosu bir kenara ayırın.
Hamuru için;
Yumurta ve şekeri büyük bir kasede buluşturun ve köpürene kadar çırpın.
Ardından sütü de ekleyip iyice karışana kadar çırpmaya devam edin.
Hindistan cevizi yağını da ekleyin ve çırpmaya devam edin. Farklı bir kapta; un, hamur kabartma tozu, kakaoyu birleştirin ve biraz karıştırıp, bir süzgeç yardımıyla sıvı karışımın içerisine dahil edin ve tüm malzemeler karışana kadar çırpmaya devam edin. İçerisine damla çikolata ya da parça çikolataları da ekleyip, bir çırpma teli ile biraz daha karıştırın.
Krep İçin;
Hindistan cevizi yağını tavaya alın ve yağ ısınınca, karışımdan bir kepçe alıp tavanın içine bırakın. Tavanın kapağını kapatın ve üzerinde kabarcıklar oluşunca ters çevirip diğer tarafını da pişirin. Afiyet olsun…
Kaynak: İdil Yazar