Uzun yıllar boyu Türkiye ve Dünya’da deri tasarımlarıyla isminden bahsettiren tasarımcı Simay Bülbül, Girit’ten İzmir’e uzanan zengin Ege mutfağının hazinelerini Ege’den Miras Sofralar kitabında sevenleriyle buluşturuyor. Bülbül’ün yemek kitabı, “Akdeniz Yemek Kitapları” listesinde ödüle aday gösterilerek başarısını dünya çapında kanıtladı.
Kültürel mirasa, zanaatlere ve toprağa sahip çıkarak yeni şeyler üretmeyi kendine misyon edinen Moda Tasarımcısı Simay Bülbül, ailesinin mutfağında pişen Girit ve İzmir yemeklerinin hem tariflerine hem de hikâyelerine yer verdiği kitabında, Ege’nin bereketli topraklarındaki lezzet duraklarından tarifleri, hazırladığı birbirinden güzel ve kıymetli sofralar eşliğinde paylaşıyor.
Aynı zamanda aile geçmişi, çocukluk anıları ve kariyer serüveniyle süslediği, Simay Bülbül’ün Ege’den Miras Sofralarkitabı, bugünün lezzetlerini harmanlayan bir anı-gezi kitabı olma özelliği taşıyor. Kendisinde derin izler bırakan anıları ve pişirmekten hep mutlu olduğu yemekleri profesyonel bir ekip eşliğinde hazırlayarak Urla’daki bahçesinde kurduğu sofralarında sevdiklerine ikram ederken; okurlarını da lezzet ve muhabbet dolu bir masanın etrafında toplanıp Ege mutfağının lezzetlerini keşfetmeye davet ediyor.
Danışmanlığını Sinan Hamamsarılar’ın üstlendiği, ALFA Yayınevi tarafından çıkarılan; köklü bir mutfağı tanırken lezzete doyacağınız, sevdiklerinize ikram edip sevginizi ve lezzetinizi paylaşacağınız bu kitaba, www.perveran.com’dan ulaşmanız mümkün. Sert, kumaş sıvama ve nakış detaylı kapağa sahip, birinci kalite kağıda basılan bu özel baskı kitabın tüm geliri Kırmızı Çocuklar Derneği’nin İzmir’de kuracak olduğu çocuk köyünün fonuna bağışlanacak.
Bu değerli kitap, 1995’ten beri Gourmand International tarafından düzenlenen, dünyanın en iyi yemek kültürü kitaplarının seçildiği Gourmand World Cookbook Awards’un 2024 yılı “Akdeniz Yemek Kitapları” listesinde ödüle aday gösterildi ve böylece başarısını dünya çapında kanıtlamış oldu.