Ana SayfaGenelDÜNYA MUTFAĞINDAN TARİFLER

DÜNYA MUTFAĞINDAN TARİFLER

Çin Pilavı Tarifi

Malzemeler:

  • 2 bardak pilav
  • 1/2 bardak havuç
  • 1/2 bardak bezelye
  • 2 adet yumurta
  • Soya sos
  • Taze soğan
  • Paprika
  • Kırmızı biber
  • Sarımsak Tozu
  • Zencefil
  • Susam yağı

Hazırlanışı:

Ocağa wok tavamızı alıyoruz, sizler wok tavanız yok ise geniş bir tavada kullanabilirsiniz. İçerisine iki yemek kaşığı yağı ekleyip kızmasını bekliyoruz ve tavanın kenarlarından biraz da susam yağı ilave ediyoruz. Havucu yağın içerisine alıyoruz ve de biraz yumuşayıncaya kadar yaklaşık 4-5 dakika boyunca soteliyoruz. Üzerine bezelyeyi ilave edip iki dakika kadar daha soteliyoruz. Havuç ve bezelyeyi tavanın bir kenarına doğru itiyorum diğer tarafına da çırptığım yumurtayı alıyorum ve pişiriyorum. Ardından pilavı ekleyip herşeyi güzelce karıştırıyoruz. Sırasıyla sarımsak tozu, kırmızı biber, paprika, tercihe göre az miktarda zencefil tozu ve soya sosunu ekleyip bir kaç dakika daha karıştırın ve ocaktan alıp servis tabağına koyun. Üzerini taze soğanın yeşillik kısmıyla süsleyip servis edin. Afiyet olsun.

cookwithmanali.com

Kaynak: İdil Yazar

SON YAZILAR

BENZER YAZILAR