Falafel Tarifi
Malzemeler:
- 400 gram Konserve Nohut
- Maydanoz
- 4 diş Sarımsak
- 2 Yeşil Soğan
- 1 yemek kaşığı Susam
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz Kişniş
- tuz
- Galeta unu
- Sarımsak tozu
- 2-3 yemek kaşığı Un
Hazırlanışı:
Süzdükten sonra iyice kuruladığınız nohutu, yeşil soğanı, ezilmiş sarımsakları, maydanozu, susamı, kimyonu, kişnişi, unu, tuzu ve karabiberi rondaya koyun ve rondodan geçirin. Elinizle toplar yapın ve buzdolabında bir saat bekletin. Falafelleri, galeta ununa batırın ve kızgın, az yağda koyu altın sarısı olana kadar her iki tarafını da kızartın. Afiyet olsun!
Kaynak: İdil Yazar