Dondurmalı Profiterol Tarifi
Malzemeler:
- Profiterol Topu
- 110 gr tereyağı
- 180 gr un
- 4 adet yumurta
- Tuz -1 tutam
sos için:
- 2, 5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 80 gr bitter çikolata
- kaymaklı dondurma
Hazırlanışı:
Profiterol Topu için tereyağını eritin. İçine 250 gr su ve 1 tutam tuz ekleyin. Kaynayınca unu ekleyin. 2-3 dk spatula yardımı ile karıştırın sonra soğumasını bekleyin. Oda sıcaklığına geldiğinde tek tek 4 yumurtayı ekleyin. Sıkma torbasına koyup yaklaşık yarım saat dolapta bekletin. Önceden ısıtılmış 190 derecede fırında orta kademede, yarım saat pişirin.
Üzerleri kızarınca topları hazırlayıp buzlukta saklayabilirsiniz. Sos için bütün malzemeleri kıvam alana kadar pişirin ve ara ara karıştırın. Kaymaklı dondurma ekleyerek servis edebilirsiniz.