Galeri duvar kavramı dekorasyon literatürüne hızlıca giriş yapmışken tarzınıza en uygun fonu yaratmak için stil rehberimize göz atın.
SANATÇI RUH
Sizin için de sanat vazgeçilmez ise konu duvar dekorasyonu olduğunda hayallerinizi takip ederek yaratıcılığınızı ön plana çıkarın.
İçinde yaşadığımız dört duvarı eve dönüştürmek, hikâyemizi anlatmasını, kim olduğumuza dair izler barındırmasını isteriz. Bu bir istekten de öte çoğumuz için bir ihtiyaç aslında. Konu yaşam alanlarını kişiselleştirmek olduğunda son zamanlarda adını sıkça duyar olduğumuz “galeri duvarlar” bunu gerçekleştirebilmek için harika bir araç. Tamamen sizin olmayı bekleyen bomboş bir duvarın önüne geçtiğinizde nereden başlayacağınızı bilmek zor olabilir.
Burada iki seçeneğimiz var; dilerseniz kendinize bir renk paleti ve tarz belirleyerek planlı bir şekilde işe koyulabilirsiniz ya da duvarlarınız sizinle beraber yaşayan, gelişen büyüyen bir koleksiyona sahip olabilir. Farklı çerçevelerin, başta uyumsuz gibi görünen parçaların zaman içinde bıraktığı eklektik histen keyif alabilirsiniz.
Eğer siz de sanatçı ruhunuzun peşine düşmeye karar verdiyseniz yolculuğun tadını çıkarın. Zaman içinde sevdiğiniz sanatçıların eserleriyle doldurabileceğiniz gibi pek çok online platform posterler ve el baskılarıyla artık sanatı herkes için daha ulaşılabilir kılıyor. Galeri duvarınıza form olarak hareket katmak için tabaklar da iyi bir tercih olabilir. Minik objeler, büst veya heykelleri sergilemek için “micro shelf” denilen küçük rafları galeri duvarınıza adapte etmek için farklı bir yol.
BOHO ŞIK
Bohem yaşam alanları rahat ve keyifli stilleriyle uzun zamandır radarımızda. Yaşam dolu, olması gerekenlere aldırış etmeyen, sakin tonları cesur renklerle buluşturan bu tarz özellikle hayal dünyasında oyalanmayı seven yaratıcı insanlar için ortaya çıkmış gibi. Siz de farklı tarzları bir araya getirmekten çekinmiyorsanız evinizdeki o en sevdiğiniz duvar için stiliniz belli oldu bile!
Makromeyi boho iç mekânlarda sıkça görmeye başladık. Ama tasarımcıların farklı dokuma tekniklerini ve malzemeleri adapte ettikleri özgün çalışmalar bizlere 90’ların başından aşina olduğumuz makrome panolardan çok fazlasını sunuyor. Bir koltuğun ya da yatak başının üzerine yerleştireceğiniz makrome duvar panosu veya dokuma duvar halısıyla tüm odanın havasını değiştirmeniz mümkün.
Boho, desenler ve renkler kadar malzemelerle de alakalı bir tarz. Doğal materyaller, el yapımı ürünler bu tarzın kilit elemanları. Hasır örme duvar tabakları, ahşap ve pirinç aksesuarlar tarzın kilit parçaları. Hem dekoratif hem de fonksiyonel bir duvar dekorasyonu için boylu boyunca uzanan raflar da güzel bir çözüm. Kitaplar, toparlayıcı hasır kutuların yanında raflara yerleştireceğiniz yeşil bitkiler, mumlar ve objelerle size özel, yaşayan bir sergi alanı yaratabilirsiniz.
GLAM DOKUNUŞ
Gösterişli bir sadelik peşindeyseniz “statement” parçalar ile evinize kalabalıktan uzak bir şıklık getirmeniz mümkün.
Duvar dekorasyonundan söz ederken ilk etapta aklımıza sayısız çerçeve ya da kalabalık raflar geliyor. Kimimiz bu hikâye dolu duvarların fikrinden hoşlansak da konu kendi evimize uygulamaya gelince tüm o kalabalık içinde rahat edemeyeceğimizi düşünebiliriz.
Siz de tarzınızı gösterişli bir sadelik olarak tanımlıyorsanız duvarlarınızı buna uydurmak için yapmanız gereken vurucu ama tekil parçaları kullanmak, doku ve malzemelerde uyumu yakalamak. Saat, ayna gibi hem fonksiyonel hem de görsel olarak yaşam alanınızı zenginleştirecek ürünlerle aşırılıktan uzak bir şıklık yaratmak mümkün.
Pirinç, altın ve bakır çerçeveler, aynalarda eskitme uygulamalar ve amorf yüzeyler bu sezonun trendleri arasında. Bu malzemelerin koyu renk duvarlarla birlikte kullanımı lüks hissini artırırken, daha açık tonlardaki duvarlarla rafine bir görüntü elde etmenizi sağlayacaktır.
Aydınlatma evdeki en önemli elementlerden, bu stili yaratmak için de öyle. Yatak başlarında veya bir konsolun üzerinde kullanacağınız sarkıt aydınlatmalar ya da aplikler sayesinde çabasız bir şıklık yaratmanız mümkün.
MİNİMAL KONTRAST
Siyah ve beyaz tüm zamanların en yalın ama güçlü birlikteliği. Bu stilin en cool tamamlayıcıları ise monokrom parçalar.
Zaman, mekân, insanlar ve trendler değişse de siyah ve beyazın birlikteliğinden gelen etki sabit kalıyor. Ayakları yere basan, minimal ve sakin bir iç mekân tasarımının tamamlayıcısı olarak seçeceğiniz monokrom ürünler zamansız bir etki yaratacaklar. Son sezonlarda yükselişte olan tipografiye dayalı mesaj veren posterler bu görünümü evlerine taşımak isteyenler için ideal. Bu posterlerle duvarınızda düzenli gridler oluşturabilirsiniz.
Yatak başında ve koltukların üzerinde 3’lü yatay bir düzen kullanırken, daha geniş alanlarda büyüklü küçüklü çerçeve ve posterle düzensiz gridler de oluşturulabilir. Daha rahat bir görüntü için çerçeveleri duvarlara asmak yerine duvara dayamak da bir çözüm.
Evdeki konsolunuzun ya da doğrudan zeminin üzerine farklı boyuttaki çerçeveler, vazolar ve kitaplarla bir sergileme alanı oluşturabilirsiniz. Yazılı posterlerden hoşlanmayanlar için, siyah beyaz fotoğraflar, soyut lekelerin olduğu tablolar iyi birer alternatif. Monokrom aksesuarların en güzel yanı ise zaman içinde evinizden sıkıldığınızda duvar renginizi, perdelerinizi veya mobilyalarınızı değiştirmek istediğinizde yeni gelecek renk paletlerine her zaman uyumlu olacak olması!