Başarılı şeflerin mutfağın ötesindeki ilham veren yaşamlarına konuk olacağımız Siemens Ev Aletleri ile Chef Talks başlıyor. Söyleşilerin ilkini İtalyan şef Fabio Brambilla ile gerçekleştirdik.
- Fabio, Türkiye’de İtalyan mutfağının öncüsü bir şefsin. Bize biraz seni sen yapan mutfak yolculuğundan bahseder misin?
Aslında mutfağa dair hikayem biraz tesadüf üzerine başladı. Babamın daha 8 yaşındayken beni şehrin en lezzetli İtalyan ekmeklerini yapan fırında çalışmaya göndermesiyle başlayan hikayem gençlik yıllarımda gezmek ve Dünya’yı tanımak arzusu ile çıktığım yolculukta Miami’de para kazanmak için bir İtalyan lokantasında işe girmem ile evrimleşti diyebilirim.
- Kaç yıldır Türkiye’desin?
Portofino’dan ilk geldiğimde yıl 1998’di. Araları çıkarırsak 13 sene diyebilirim. Burası artık İtalya’dan sonraki evim.