Yapının zemin ve zemin altı katları sosyal ve kültürel aktivite alanları olarak, zemin üstü katları ise ofis olarak kurgulanmış. Cephede yakalanan hareket sayesinde, yapının etrafındaki binalardan ayrılıp bölgede bir odak noktası oluşturması hedeflemiş. Bu algı, cephede dikey elamanlarla yaratılan yükseklik etkisiyle desteklenmiş. Fakat 9. katta, bu dikey etki zıt şekilde oluşturulan yatay bir bantla bölünerek, bina kullanıcılarına sunulmuş yeşil bir kata dönüştürülmüş. Çatıda da uygulanan aynı yaklaşım sayesinde, bodrum kattan başlayarak binanın en tepe noktasına kadar hissedilen bir yeşil alan kurgusu tasarlanmış. Çatıda ise dinlenme alanları ve restoranlar ofis kullanıcılarına sunulmuş.
Boytorun Architects Hakkında:
İstanbul merkezli ofisinde mimari ve iç mimari disiplinler kapsamında tasarım, tasarım danışmanlığı, tasarım yönetimi, uygulama ve kontrolörlük hizmetleri sunan Boytorun Architects müşterilerinin gereksinimlerini ve hedeflerini doğru olarak anlamayı ve müşteri memnuniyeti ile sürekliliğini sağlayan kapsamlı bir tasarım ve uygulama hizmeti vermeyi önemsiyor.
Mimar Yudum Boytorun ve Mimar Semih Boytorun ortaklığında çalışmalarını yürüten Boytorun Architects ele aldığı projelerde, tasarım ve imalatla ilgili her konuda işin kontrolünü elden bırakmayan, küçük ve detaylı işler kadar büyük ölçekli projeleri de esnek organizasyon kabiliyeti sayesinde profesyonelce ve kolaylıkla yürütüp yönetiyor. Böylelikle tasarım sürecinin başından imalatın son aşamasına kadar verilen hizmet kalitesinde devamlılık sağlanıyor.
Boytorun Architects, projeye başlarken projenin ve müşterinin kendine özgü ihtiyaçlarını fonksiyonel ve rasyonel değerler çerçevesinde ele alırken, güncel malzeme ve teknolojinin gerektirdiği detay çözümleri ile bütçe ve zaman kısıtlarını aynı potada eriterek çağdaş ve özgün tasarımlar oluşturmayı amaçlıyor.