Ana SayfaLezzetBALKABAKLI VE ÇİKOLATALI KEK TARİFİ

BALKABAKLI VE ÇİKOLATALI KEK TARİFİ

Karşınızda sonbaharın ruhuna çok yakışan yumuşacık balkabaklı ve çikolatalı kek…

Tarifini vermeden önce ufak bir tüyo verelim: Balkabağı püresi hazırlamak için; balkabağını önceden fırında 35-40 dakika pişirin. Böylece fırından çıktığında püre olmaya hazır olacak

Fotoğraf: Sally’s Baking Addiction

Malzemeler

500 gram un

2 su bardağı Şeker

1 paket Hamur Kabartma Tozu

1 tatlı kaşığı Karbonat

1 çay kaşığı Tarçın

1 çay kaşığı Zencefil

1,5 su bardağı Balkabağı Püresi

1,5 su bardağı Damla Çikolata

4 adet Yumurta

1 su bardağı Sıvıyağ

1 Portakal Kabuğu Rendesi

Yapılışı:

Balkabağı püresi, şeker ve yumurtaları çırpın, daha sonra sıvıyağ ilave ederek aynı işlemi tekrar yapın. Un, kabartma tozu, karbonat, zencefil ve tarçını bir kasede birleştirin. Kek karışımına kuru malzemeleri ekleyip karışana kadar çırpın. En son damla çikolatayı ekleyip spatula ile karıştırın. Kek hamurunu, önceden yağladığınız fırın kabına alın ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirin.

Kaynak: İdil Yazar

SON YAZILAR

BENZER YAZILAR