Sıcak yaz günlerine serinletici tropikal lezzetiyle eşlik eden ananas, Özlen Çopuroğlu’nun Ananasta Dondurma tarifiyle damaklarda tatlı ekşi, aromatik ve hafif bir lezzet bırakıyor.
Bol miktarda lif, bromelain ve C vitamini içeren ananas, düşük kalorisi ve hafif lezzetiyle ağustos sıcağının gittikçe daha da çok hissedildiği bu günlerde tropikal bir serinletici görevi üstleniyor. Yazın vazgeçilmez lezzetlerinden dondurmanın eşlik ettiği tarifin yapımı için ihtiyacınız olan malzemeler sırası ile şöyle: 6 dilim taze ananas (kalın dilimlenmiş), 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 çimdik tarçın, 1 çimdik toz zencefil, 1 çimdik muskat, servis için vanilyalı dondurma, 1 avuç ceviz ve tarçın. Öncelikle bir kasede limon suyu, tarçın, muskat ve zencefili birkaç damla suyla karıştırın. Fırça yardımı ile kalın ananas dilimlerinin üzerine sürün. Tırtıklı bir ızgara tavayı ısıtın ve ananasların her iki tarafı kızarıncaya dek 2-3 dakika ızgarada pişirin. Cevizi bir tavada kavurun ve bıçakla küçük parçalara ayırın. İstediğiniz aromadaki dondurmadan bir kaşık alın ve dondurmayı ananasın ortasına yerleştirin. Ananasları scak olarak, dondurma, tarçın ve cevizle servis edin.
Derleyen : JULEN TUNÇ