Zengin gastronomi kültürümüzün dünyaya tüm zarafeti ile tanıtılması hedefiyle Türk tatlı ve lokumlarının günümüz yorumlarını bir araya getiren KAIMAKK, dünyanın en kreatif mekan tasarımlarını ödüllendiren Restaurant & Bar Design Awards’da büyük bir başarı elde ederek “Başka Bir Mekanda” kategorisinde Avrupa’nın en iyisi seçildi.
KAIMAKK, bu yıl 16.’sı düzenlenen ve Barcelona’da gerçekleşen görkemli törende Doğu ve Batı kültürlerini buluşturan benzersiz mimarisi ve görkemli ambiyansı ile uluslararası arenada büyük takdir görürken, Restaurant & Bar Design Awards’ta ülkemizden ödül kazanan tek marka oldu.
KAIMAKK, Sanayi313 tasarım stüdyosunun kurucusu Enis Karavil önderliğinde hayata geçirilen özgün mimarisi ziyaretçilerine adeta bir vaha sunuyor. Projede geleneksel ve modern öğeleri buluşturan Sanayi313 ekibi, Türk mutfak kültürünü, mimarisini ve zanaatını çağdaş bir yorumla bir araya getiriyor. Kreatif direktörlüğünü Lian Beraha’nın üstlendiği KAIMAKK’ta, sanatçı Derya Geylani’nin mekana özel olarak tasarladığı “Hayat Çeşmesi” isimli su heykeli geçmişle bugünü birleştirerek mekâna sanatsal bir dokunuş katıyor. IGA tarafından işletilen İstanbul Havalimanı’nda yer alan ve 527 metrekarelik alana sahip olan KAIMAKK, restoran ve brasserie alanları, geniş vitrinleri, göz kamaştıran şerbet barı ve benzersiz lezzetleri ile yolcularını ağırlıyor.
TERHA çatısı altındaki KAIMAKK’ın kurucusu ve TERHA Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Talha Kaya, ödülle ilgili olarak şunları söyledi: “KAIMAKK markasıyla Türk kültürünün zarafetini ve misafirperverliğini dünya çapında bir seviyeye taşımayı hedefledik. Restaurant & Bar Design Awards gibi prestijli bir ödülle bu vizyonumuzun uluslararası alanda takdir görmesi bizim için büyük bir gurur kaynağı. Kaimakk, bu ödül sayesinde küresel gastronomi dünyasının da dikkatini çekmeyi başardı ve gelecekte de Türkiye’nin uluslararası arenada tanınan markalarından biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor”