Ana SayfaEv TuruFerah ve Sakin Bodrum Stili

Ferah ve Sakin Bodrum Stili

Türkbükü’nde yılın dört mevsimi yaşamak için tasarlanan ev, Piu Interiors imzasını taşıyor. Ahşap, mermer, traverten gibi malzemelerin bütünleştiği dinamik bir tasarımla rahat ve Bodrum manzarasını yücelten bir stilden söz etmek mümkün.

Piu Interiors sahipleri Mimar Pınar Ünalan ve İç Mimar Cihan Ünalan’ın Türkbükü’ndeki projesi, toplamda 400 metrekarelik bir kapalı alan içinde 5+1 olarak tasarlanmış. Her odada bir banyo ile birlikte planlanan ev, ev sahiplerinin ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirilmiş. İlk etapta sosyal medya üzerinden Piu ile iletişime geçen ev sahipleri, ortak tanıdıkları vasıtasıyla ve proje süresince Ünalan ile yakın arkadaş olmuş. Yine bu süreçte evin dekorasyonu için birlikte Salone del Mobile. Milano’ya bile gitmişler. Ev sahipleri, yaz-kış yaşamayı planladıkları Bodrum’da, doğal malzemeler kullanarak rahat, sıcak ama bir yandan da etkileyici bir ev hayal etmişler. Bu detaydan hareketle ilk olarak evin var olan mermer zeminleri natürel meşe giydirmelerle daha sıcak bir görünüme kavuşturulmuş. Salonda geniş bir yaşam alanı tasarlanmış. Manzarayı iç mekâna davet etmek amacıyla ayna detayına yer verilmiş. Bu alanda kullanılan raf alanları da, sanat işleri ve aksesuarların sergilendiği dekoratif bir amaca hizmet etmiş. Oturma grubu ise deniz manzarasına bakar bir konumda yerleştirilmiş. Bodrum’da hayatın yoğun olarak dış mekânda geçmesi sebebiyle içeride bulunan yemek alanı, daha ferah ve açık alana yakın olan galeri boşluğunda tercih edilmiş.

Televizyon ünitesi konsol sistemiyle tercih edilerek yemek alanını salondan ayrıştıran bir seperatör olarak konumlandırılmış. Televizyonun yan bölümünde blok olarak traverten taş uygulamasıyla hareket sağlanmış. Bu uygulamanın alt yapısı, taşıyıcıları, ayrıca hem taşa hem mekâna zarar vermeden buraya getirilip konmasıyla projenin en büyük değişim adımlarından biri olmuş. Dört mevsim yaşanacak bir ev olması sebebiyle de bu alana ethanollü şömine eklenmiş.

Salonda sanat eserleri için LED aydınlatmalı nişler yaratılmış. Gizli depolama alanları ve aksesuar raflarıyla hareket sağlanmış. Apliklerde diseño tercih edilmiş. Kabartmalı ve üç boyutlu sanat eseri ise PG Art Gallery bünyesinde yer alan sanatçı Sevim Kaya tarafından eve özel olarak üretilmiş. Lacivert tablo ise Tuğçe İnan’a ait. Koltuk ve sehpalar özel üretim olup yine ahşap ve traverten kombinasyonunun görülebildiği tasarımlardan. Son dokunuşu sağlayan aksesuarlar ise Palmhouse Living ve Beymen Home markalarından seçilmiş. Yemek alanında, diseño’dan alınan renkli aplikler, Tom Dixon’ın Melt aydınlatmaları. “Hem salondan hem de evin girişinden itibaren gördüğümüz yüksek galeri duvarını renkli ışıklarla vurgulamak istedik. Bu duvar, evin en dikkat çekici yeri,” diye anlatıyor mimar Ünalan.

Evin çalışma odası, aslında çok amaçlı bir alan. Kitap okuma ve meditasyon odası olarak kullanılan bu odada tavan, natürel meşe kaplamayla giydirilip, beyaz boyalı ahşap kirişlerle desteklenmiş. Özel üretim olan hasır detaylı aydınlatmalarla da tamamlanmış. Duvarlarda dekoratif boyalar kullanılmış, tek bir duvar ise terracotta renginde tercih edilmiş. Geniş olan duvarda ise mumlar, şifalı taşlar ve kitaplar için küçük dekoratif raflar tasarlanmış. Buradaki amaç, dingin, sakinleştirici etkisi olan sıcacık bir köşe yaratmak olmuş. Duvarda ev sahibinin seçkisiyle kullanılan bir söz, motto olarak dekorasyona eklenmiş. Mobilya ve berjerler özel üretim parçalardan. Hemen yanındaki mantar sehpa Tuca’s Home’dan, kırlentler ise Yargıcı Homeworks’ten alınmış.

Daha hareketli ve sürprizli tasarlanması istenen merdiven alanı, aynı zamanda salondan da rahat görünebilen bir bölüm olduğu için sergi alanı fonksiyonunda kullanılmak üzere düşünülmüş. İlk olarak Derya Geylani’nin PG Art Gallery’den seçilen imza eserleri tercih edilmiş. Sonrasında ev sahipleriyle gidilen Salone del Mobile.Milano’da Bossa Ceramiche ürünleri keşfedilmiş. Türkiye’de Norde markasında bulunan bu ürünlerden bir seçki yapılmış. Renkli tabure ve büyük maske vazo da yine Norde ürünlerinden. Renkli vazolar ise Mudo Concept koleksiyonundan alınmış.

Yatak odasındaki mobilyaların tamamı ve yatak başlarındaki aydınlatmalar da özel olarak tasarlanıp üretilmiş. Lake komodinlerin üzerinde traverten malzeme kullanılarak zengin bir görünüm elde edilmiş. Yatak tekstilleri Buldan’s markasından seçilerek tamamlanmış. Ev sahiplerinin organik bir görünüm istemesinden hareketle yatağın arkasındaki dolap kapakları, duvar kâğıtlarıyla tamamlanarak lambri görünüme yakın tutulmuş. Ayrıca, bu dolap kapaklarından ikisi açılarak gizli bir kapıdan giyinme odasına da geçiş tasarlanmış. Diğer duvar kâğıtları da odanın duvarlarında sıcak bir görünüm elde etmek için kullanılmış.

Hazırlayan Gökçe Karaman Önemci

Fotoğraf Sinan Çırak

SON YAZILAR

BENZER YAZILAR