Ana SayfaEv TuruStéphanie Coutas Tarafından Yenilenen Villa Malko

Stéphanie Coutas Tarafından Yenilenen Villa Malko

Stéphanie Coutas tarafından yenilenen Villa Malko, yüzme havuzunu da içeren muhteşem bir bahçenin içinde konumlanıyor: St. Tropez’in geleneksel mimari kodlarının çağdaş bir bakış açısıyla güncellendiği yaşam alanında, Akdenizli bohem stilin izleri sürülüyor.

Fansız iç mimar Stéphanie Coutas, kişiye özel olarak tasarladığı mekânlarda hem modern hem de neoklasik dönemlerden ilham alıyor. Benzersiz işçilik kalitesiyle ışıldayan lüks ve modern mekânlara imza atan iç mimar, tasarım yaparken detaylara adeta romantik bir şairin mısralarına gösterdiği hassasiyeti gösteriyor. Malzeme seçiminde sadece fonksiyon değil estetik de önemli onun için.

Çocukluk yıllarını Asya’daki çeşitli ülkelerde geçiren ve kariyerine moda sektöründe başlayan Coutas, 15 yıl boyunca moda sektöründe gerçekleştirdiği işlerde olduğu gibi dekorasyonda da çok kültürlü geçmişinden besleniyor. Bir iç mekan tasarım ajansı olarak tanımladığı firması SC Edition çatısı altında, mimarlar, dekoratörler ve tasarımcılardan oluşan seçkin bir ekiple birlikte çalışıyor. Müstakil konut projelerinden otellere ve yatlara uzanan geniş bir yelpazede faaliyet gösteren ve çalıştıkları projelerin tüm aşamalarını titizlikle yöneten SC Edition ekibi, başta Fransa olmak üzere uluslararam ölçekte tanınıyor. Tasarım konsepti geliştirmekten uygulamaya tüm aşamalarda oldukça aktif olan Stéphanie Coutas ve ekip arkadaşları, ünlü zanaatkârlar ve sanatçılarla iş birliği yapmayı seviyor.

Değerli ahşapları, tatlı kadife döşemeleri ve Murano camları temiz çizgilerde bir araya getirerek çağdaş ve özgün stiller yaratıyorlar. Doymak bilmez bir merakla hareket eden Coutas, Fransız dekoratif sanatlarına referans veren doku ve desenlerle oyunlar oynuyor. Mekâna göre mobilya tasarımları da yapan iç mimarların Blanc Carrare, Baccarat, THG ve Tai Ping gibi markalarla iş birlikleri de söz konusu. SC Edition’ın son projelerinden biri olan St. Tropez deki Villa Monka, iç mimarın tasarıma yaklaşımını anlamak için güzel bir başlangıç noktası zira Coutas bu müstakil konutun hem renovasyonunu hem de iç mekân tasarımını üstlenmiş. Tipik bir St. Tropez evi olan villada 6 yatak odası ve 5 banyo mevcut. Villanın havuz başı, veranda, bahçe gibi dış mekânları, sıcak Akdeniz ikliminin tadını çıkarmak üzere kurgulanmış köşeleriyle keyifli bir dekorasyon yolculuğuna davet ediyor. Olgun ağaçlarla çevrili muhteşem peyzajı ile dikkat çeken bahçenin merkezinde havuz yer alıyor. Şezlongları ve şemsiyeleri ile kesintisiz konfor sunan havuz başı, yaz günlerinin vazgeçilmezi.

Villaya girmeden önce verandadaki konfor köşeleri başlıyor; evin içine girmeden tüm günü burada geçirebilirsiniz. Verandada hem oturma hem de yemek alanlar yer alıyor ve tüm bu alanlar iç mekânlarda karsınıza çıkacak olan bohem stilin habercisi niteliğinde. Rahat ve çabasız ancak özenli ve lüks dokunuşlar evin her odasını cazip kılıyor. Sanat eserleri ve heykelsi mobilyalar evin zarafetinde başrolü paylaşıyor. Ağırlıklı olarak ashap malzemelerin kullanıldığını görüyoruz. Kanepe ve koltukların döşemelerinde ve minderlerde tercih edilen etnik desenli kumaşlar, dekorasyonun boho-şık bir atmosfere evirilmesini sağlıyor. Renk paletinde soluk ahşap tonlarının yeşil ve sarı gibi canlı renklerle bir araya getirildiğini görüyoruz.

Salondan yatak odalarına gizli geçiş, Etienne Moyat tarafından yontulmuş ahşap bir duvar paneli tarafından gizlenmiş. Zanaatkâr işi bu özel duvar kaplaması, dalgaların karaya attığı ağaçları andırıyor. Traverten ile bir araya getirilen mat ve parlak ceviz kaplamalar ebeveyn yatak odasını tanımlıyor. Doğa ile uyumlu huzurlu bir atmosfere sahip olan bar alanı, evin konuklarının en çok eğlendiği yerlerden biri. Mobilya tercihlerinde Studio Stéphanie Coutas üretimi mekâna özel parçalar ağırlıkta. Dış mekânlarda genelde Kettal ve Tribu’dan modern tasarımlar tercih edilmiş. Sanat eserleri ve aksesuarlar ise evin bohem couture stilinin baş yaratıcıları.

Hazırlayan: Çiğdem Hasanoğlu

Fotoğraf: Francis Amiand

SON YAZILAR

BENZER YAZILAR