İstanbul Boğazının etkileyici ve benzersiz manzarasına hakim Four Seasons Hotel Bosphorus yıl sonunda kadar dünyaca ünlü 3 şefi “Ode to Bosphorus” konsepti ile ağırlayacak.
İstanbul yeme içme sahnesinde lezzetleri, servisi ve lokasyonu ile öne çıkan Four Seasons Hotel Bosphorus’da gerçekleşecek bu gastronomik programda İsviçre’nin yenilikçi şefi Markus Arnold, lezzetler ve dokular arasındaki etkileyici oyunları ile dikkat çeken Roger Van Damme ve dünyaya Güney Amerika’da yer alan Surinam mutfağını tanıtan Soenil Bahadoer yer alacak.
Bu özel program İsviçre’nin yenilikçi bakış açısı ile öne çıkan michelin yıldızlı “Steinhalle”nin şefi Markus Arnold ile başlıyor. 25 Nisan – 28 Nisan tarihleri arasında Four Sesons Hotel Bosphorus için hazırladığı menüyü yeme içme tutkunları ile buluşturacak olan Şef Arnold’un mutfak felsefesi kişisel olarak en çok sevdiği şeyi pişirmesine odaklanıyor. Restoranı “Steinhalle” konseptini seyahatlerinden, gördüklerinden ve hayallerinden ilham aldığı duyuları keskinleştiren bölgesel bir mutfak olarak tanımlayan Şef, Four Seasons’da sunacağı menüsünde en sevdiği yemeklere yer verecek.
“Ode to Bosphorus” serisinin devamı 8-10 Mayıs tarihleri arasında dünyanın en iyi pasta şefi ödülünün de sahibi michelin yıldızlı “Het Gabaar”ın şefi Roger Van Damme ile devam edecek. Belçika’da yer alan restoranını, sunduğu tatlı menüsü ile bir çekim merkezi haline getiren Şef Van Damme, Four Seasons Hotel Bosphorus misafirlerine özel, hem göze hem damağa hitap eden bir tadım menüsü hazırlayacak. Bu özel serinin son buluşması ise Four Seasons misafirlerini yeni bir mutfakla tanıştıracak. Güney Amerika bölgesinde yer alan Surinam mutfağını aldığı Fransız eğitimi ile birleştiren Soenil Bahadoer Kasım ayında Four Seasons Hotel Bosphorus için köklerinden ilham aldığı eşsiz bir menü hazırlayacak. İki michelin yıldızlı restoranı “Lindehof”da farklı dünyalar, kültürler, kokular ve lezzetleri bir araya getirdiğini söyleyen Şef Bahadoer, Four Seasons Hotel Bosphorus Executive Chef’i Görkem Özkan ile birlikte hazırlayacağı menü ile misafirlerine keyifli ve eğlenceli bir deneyim sunmayı amaçlıyor.
Four Seasons Hotel Bosphorus’da yer alan AQUA Restaurant İstanbul’un en sevilen “fine dining” adresi olmaya yıl boyunca devam edecek
Four Seasons Hotel Bosphorus’un, Türk Akdeniz deniz ürünlerini yaratıcılıkla sunan ve rafine mutfağıyla hem MICHELIN rehberi hem de dünyanın en prestijli restoran derecelendirme sistemlerinden olan Gault&Millau gastronomi rehberinde yer alan restoranı AQUA, İstanbul’un dinamizmini yansıtan atmosferi ile misafirlerini yıl boyunca karşılamaya devam edecek. Executive Chef Görkem Özkan önderliğinde mutfak ekibinin geleneksel lezzetleri, modern bir yaklaşımla bir araya getirdiği AQUA menüsü, iştah kabartan bir deneyim yaşatıyor.