Ana SayfaDekorasyon7020 Design Studio İmzalı Bursa’daki Villa Projeleri

7020 Design Studio İmzalı Bursa’daki Villa Projeleri

Mert Cahit Ertural ve Ali Balkaya tarafından 2020 yılında kurulan 7020 Design Studio, iç mimari, mimari ve peyzaj mimarlığı konusunda çalışmalar gerçekleştiren İstanbul merkezli bir interdisipliner tasarım firması. Yakın zamanda tamamladıkları Bursa’daki villa projeleri, mekâna özel üretimlerin başrolde olduğu modern ve işlevsel kurgularıyla ilham veriyor.

Hazırlayan: Çiğdem Hasanoğlu

Fotoğraf: Sinan Çırak

Lüksü işlev ile buluşturan sofistike projeleriyle dikkat çeken 7020 Design Studio, konusunda deneyimli sekiz kişiden oluşan multidisipliner ekibiyle mimari proje ve uygulama hizmeti veriyor. Ağırlıklı olarak konut ve ticari projeler yapan tasarım stüdyosu, her projeye özel çözümler geliştirmek konusunda oldukça hassas. A’dan Z’ye tüm tasarım ve inşaat süreçlerinde faal olarak bulunuyorlar. 7020 Design Studio’nun kendi özgün çizgisini en doğru şekilde aktarmak üzere hayata geçirdiği tasarım markası olan Marble Balloon ise ana malzeme olarak mermerin kullanıldığı sehpa ve ayna gibi tamamlayıcı ürünlerden oluşan koleksiyonlar sunuyor. Marble Balloon ürünlerinin satışı aktif olarak altı ülkede gerçekleşiyor. Bu yıl yeni koleksiyonlarının lansmanını, yurt dışında kendi çizgilerine yakın buldukları bir sanat galerisinde gerçekleştirmeyi planlıyorlar. Geçtiğimiz yıl Nisan ayında New York’ta çalışmakta oldukları sanat galerisinin düzenlediği Hometown sergisine katılarak oldukça iyi dönüşler almışlar. Bu sergiyi Eylül ayında Paris’te gerçekleşen Maison&Objet Fuarı kapsamında izleyici ile buluşturmuşlar. 7020 Design’ın kurucuları Mert Cahit Ertural ve Ali Balkaya ile Bursa Nilüferköy’de yeni tamamladıkları villa projesinde bir araya gelerek projeye dair detayları öğrendik.

Bize güncel projelerinizden bahseder misiniz?

Ofisimizin güncel işleri arasında ağırlıklı konut projeleri yer alıyor. İzmir Narlıdere’de 650m²’lik ve Akmerkez’de 300m²’lik ofis projelerimizin dışında Ulus, Zekeriyaköy, Riva ve Narlıdere’de villa çalışmalarımız ve Suadiye’de 180 m² alana sahip 4+1 bir daire projemiz hâlihazırda devam ediyor.

Bursa Nilüferköy projenizde ev sahipleri ile nasıl bir araya geldiniz?

Tarabya ve İstinye’de yapmış olduğumuz projelerin referansları doğrultusunda bizimle iletişime geçtiler. Ev sahipleri, mimari ve iç mimari sürecin aynı ekip tarafından gerçekleştirilmesini istedikleri ve tasarım çizgimizi kendilerine yakın buldukları için 7020 Design Studio ile çalışmak istediler.

Neden bu lokasyonda ve bu evde yaşamayı tercih etmişler?

Şehir merkezine yakın ve yatay mimarinin yaygın olduğu bir bölge olduğu için doğayla iç içe olan Uludağ manzaralı Nilüferköy bölgesini tercih ettiler.

Evin mimari özelliklerinden ve mekânsal planlamasından bahseder misiniz?

Proje 1,2 dönüm üzerine kurulu net 650 m²’lik kullanım alanı olan bir villa. Bodrum katın üzerinde iki kat yer alıyor. Bodrum katta otoparkla beraber mekanik, elektrik, çamaşır ve çelik güçlendirmeli kasa odası var. Zemin katta salon, yemek bölümü, mutfak ve hobi odası mevcut. Birinci katta ise terasa açılan banyolu ana oda ve iki adet banyolu genç odaları bulunuyor.

Ev sahiplerinin sizden beklentileri ne yönde oldu?

Ev sahipleri iç mekân tasarımında ağaç dokusunu ve sıcaklığını ev genelinde hissetmeyi ve bu sıcaklığa diğer doğal malzemelerin eşlik etmesini istedi. Bu sebeple ev genelinde kullandığımız bütün deri detaylar hakiki, metal detaylar %100 pirinç, mobilyalar doğal ahşap kaplama ve taşların tamamı doğal taş olarak tercih edildi. Bir diğer markamız Marble Balloon’dan gelen doğal taş konusundaki uzmanlığımızı bu projeye de yansıtmamızı istediler. Bu sebeple bütün doğal taşların seleksiyonları tarafımızdan özenle seçildi.

Proje tasarım ve uygulama süreçlerinden bahseder misiniz?

Projemizi arsa olarak teslim aldık ve mimari projelendirmesini yaptıktan sonra kaba inşaatımıza başladık. Eş zamanlı olarak yapının iç mekân tasarımına da başlamış olduk. İç tasarımın da netleşmesinin ardından inşaat uygulama adımları sırasıyla takip edildi ve projemizi kaba inşaatı da dahil olacak şekilde 12 ay gibi şaşırtıcı bir sürede tamamladık. Böylece Ocak 2022’de kaba inşaatına başladığımız projemizi Ocak 2023’te müşterimize anahtar teslim olarak sunduk.

Bu projede sizi en çok zorlayan ve en çok tatmin eden şeyler nelerdi?

Bizi en çok zorlayan konular genelde en çok tatmin edenler oluyor. Anahtar teslim bir proje için oldukça kısa sayılabilecek bir süre zarfında farklı disiplinleri başarılı şekilde yürüterek projemizi teslim etmiş olmak bizler için ayrıca tatmin edici oldu.

Bu evin stilini nasıl tanımlıyorsunuz?

İç mekân tasarımında süslemesiz ve yalın bir dil tercih etmemizin sebebi anlık trendlere değil iç mimari detaylara önem verilmiş zamansız ve yalın bir proje ortaya çıkarmaktır. Bu sebeple, sakin renkleri yalın ve zarif formlarla birleştirdiğimiz bu projemizi modern olarak yorumlayabiliriz.

İç mekân tasarımında tercih ettiğiniz malzemeler hangileri?

İç mekân tasarımında tercihimiz doğal malzemeler odağında kurgulanmış göz yoruculuktan uzak sade bir renk paletini izlemek oldu. Doğal taşlar, lamine parkeler, doğal ahşap kaplamalar ve gerçek pirinç detaylar bu projede tercih ettiğimiz ana malzemelerimiz arasında yer alıyor.

Dekorasyon sürecini anlatır mısınız?

Dekorasyonda mümkün olduğunca kendi tasarımlarımızı özel imalat olarak üretmeyi tercih ediyoruz. Bu projede de sabit mobilyaların tamamı ve hareketli mobilyaların birçoğu ekiplerimiz tarafından özel imalat olarak uygulandı. Yatak başlarında hakiki deriler tercih edildi. Özel tasarım sabit ve hareketli mobilyaların tamamında doğal meşe kaplama kullanıldı ve bu proje için özel olarak renklendirildi. Özel tasarım giyinme dolaplarındaki çerçevelerde %100 pirinç kullanıldı.

Evin genel aydınlatmasında nelere dikkat ettiniz?

Aydınlatma yerleşim planı öncesinde her mahal için ayrı ayrı lüx hesabı yapılarak ışık şiddeti ve sıcaklığı konusunda doğru tercihlerin yapılması sağlandı. Genel aydınlatmada dimmer kullanımı ile aydınlatma senaryosu genişletildi. Projede tamamen akıllı ev sistemi kullanıldığı için ev sahibi dilediği herhangi bir aydınlatmayı cep telefonundan dahi kontrol edebiliyor.

Salonu dekore ederken nasıl fikirler vardı aklınızda?

Salon ve yemek bölümü arasındaki seperasyonu heykelsi yapıdaki ünite tasarımımız ile gerçekleştirdik. Bir tarafı TV ünitesi olarak kullanılırken diğer bölümü çekmeceli dresuar olarak kullanılıyor. Salonda ve yemek bölümünde şehir manzarasına bakan pencere açıklıklarımızı ‘picture window’ mantığında ve 4 metre genişliğinde tasarladık. Bu sayede düşeyde herhangi bir kayıt görmeden şehir manzarasını kesintisiz görme imkânımız oldu. 

Mert Cahit Ertural ve Ali Balkaya

Yatak odalarını kurgularken öncelikleriniz neler oldu?

Giyinme ve depolama alanlarında yüksek bir kapasite istenildiği için önceliğimiz bu isteği gerçekleştirmek oldu. Master ve genç odalar içerisinde dolap görmemek öncelikli istek olduğu için yatak başlarını seperatör görevinde kullanarak giyinme odasına geçiş sağladık. Bu sayede yatak odaları gizlendi ev sahibinin isteğini gerçekleştirmiş olduk.

Mutfak ve banyolarda kullanılan vitrifiye, karo vb. unsurlarda hangi markalarla iş birliği yaptınız?

Armatürlerin ve duş setlerinin tamamı Axor. Klozetler ve kumanda panelleri Villeroy&Boch. Islak hacimlerin tamamında doğal taşlar tercih edildi. Islak hacimlerdeki mavi renkteki Fusion Wow Blue Quartzite taş Stoneline’dan alındı. Master tuvaletteki Tobacco Quartzite Leather Finish yüzeyli kahverengi taş da Stoneline’dan. Islak hacimlerdeki mobilyaların ve aynaların tamamı özel imalatımız. Mutfaktaki bütün beyaz eşyalar ve tezgâh tipi davlumbaz Miele. Mutfak mobilyası özel imalat. Mutfak tezgâhları Laminam. Zeminlerde ise mermer kullandık.  

7020.com.tr, 7020designstudi

SON YAZILAR

BENZER YAZILAR