Ana SayfaLezzetÖZLEN ÇOPUROĞLU’NUN PRATİK ÇORBA TARİFLERİ

ÖZLEN ÇOPUROĞLU’NUN PRATİK ÇORBA TARİFLERİ

Dumanı üzerinde tüten çorbaların mevsimi geldi. “Soup: A Global History” kitabında çorbanın tek evrensel yemek olduğunu savunan Janet Clarkson haklı mıdır dersiniz? Her mutfakta karşımıza çıkan çorbanın kültürle iç içe geçen giriftliği oldukça şaşırtıcı. Biz de bu ay Özlen Çopuroğlu’nun zengin besin değerine sahip, renkleri ile iştah açan pratik çorba tariflerini derledik.

#1 Bal Kabağı Çorbası

Kremalı olarak da hazırlayabileceğiniz bu çorbayı bal kabağı tariflerinize eklemelisiniz. Malzemeler: 2 orta boy bal kabağı dilimi, 1 büyük kuru soğan, 2 havuç, 1 bardak süt, 2 bardak tavuk suyu veya su, 1 kaşık zeytinyağı, tuz ve karabiber. Doğradığınız soğanı zeytinyağında soteleyin ve üzerine kaynamış suyu ya da tavuk suyunu, bal kabağı ve havuç dilimlerini ekleyip yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Sütü, tuz ve karabiberi ilave edip blender’dan geçirin. Üzerine kabak çekirdekleri ekleyerek servis edebilirsiniz.

#2 Brokoli Çorbası

Kerevizli ve zerdeçallı alternatifleri de bulunan brokoli çorbasına ne ekleseniz lezzet katıyor. Malzemeler: Yarım kg brokoli, yarım kaşık tereyağı, 1 çorba kaşığı un, 2 su bardağı süt, 1 su bardağı su, tuz ve karabiber. Brokoliyi kaynamış tuzlu suya atıp 3-4 dakika haşlayın. Tam suyunu çekmeden biraz sulu bırakarak blender’dan geçirin. Bir tencerede tereyağını eritip unu hafifçe kavurun, hafif pembeleşince de azar azar sütü ekleyip beşamel sos kıvamına getirin. Brokoliyi ilave edip tuz, karabiber ve 1 bardak kaynamış su ile pişirin. Su miktarını kıvamına göre ayarlayabilirsiniz. Biz üzerine susamı da çok yakıştırdık.

#3 Domates Çorbası

Fesleğen, biberiye, közlenmiş kırmızıbiber ya da kaşar peyniri dokunuşları ile farklı lezzet katmanları yaratabileceğiniz pratik bir çorba tarifi. Malzemeler: 4 adet orta boy domates, 1 tatlı kaşığı tereyağı ya da 3 kaşık zeytinyağı, 2 çorba kaşığı tepeleme un, 1 çorba kaşığı domates salçası, 3-4 su bardağı su, tuz ve karabiber. Domatesleri sıcak suyun içinde 10 dakika kadar bekletip kolayca soyun ve rendeleyerek ya da rondo yardımı ile püre haline getirin. Bir tencerede un ve yağı kavurun ve püre haline gelen domatesleri ekleyin. 1 su bardağı su içerisinde domates salçasını seyreltin ve tencereye azar azar ekleyin. Tuz ve karabiberini ilave edin ve karıştırarak hafif ateşte pişirin. Daha sonra çorbayı süzün ve kısık ateşte istediğiniz yoğunluğu elde edene kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek tüketebilirsiniz.

Hazırlayan: Julen Tunç

SON YAZILAR

BENZER YAZILAR