İç ve dış mekânlarının Bodrum’un renkleri ve doğasıyla bütüncül bir uyumla kurgulandığı villa, ev sahiplerinin kişisel dünyalarını modern, sıcak ve kullanışlı bir dekorasyon ile yansıtıyor. Work of Arch imzalı tasarım, yılın her döneminde kesintisiz yaşam senaryoları sunuyor.
Bodrum’da Konacık sırtlarında konumlanan üç katlı müstakil villa, eğimli arazinin kot farklarını farklı seviyelerde kurgulanan keyifli yaşam alanları ve geniş bahçesi ile avantaja dönüştürüyor. Work of Arch imzalı tasarım evin bütününde yaşayan, dinamik ve renkli bir karaktere sahip. 215 metrekarelik net oturum alanı sunan evin giriş katında mutfak, salon, TV alanı ve misafir tuvaleti, zemin katta geniş kütüphaneli bir yaşam alanı, misafir odası ve banyosu, üst katlarda ise yatak odaları yer alıyor. İki sene önce Bodrum’a taşınma kararı alan ev sahipleri zaman içerisinde oluşan ihtiyaçları doğrultusunda Konacık’ta sahip oldukları müstakil evi değerlendirmeye karar verince evin yeniden tasarlanma ve projelendirme sürecinde Work of Arch ile iletişime geçmiş.
Ev sahipleri ile eskiye dayanan bir dostlukları olduğunu söyleyen Work of Arch Kurucusu & İç Mimar Aslı Eğilmezler, evin hem mimari tasarım hem de dekorasyon sürecinde ev sahiplerinin kişisel zevkleri, meslekleri ve yaşam tarzlarının odak oluşturduğunu belirtiyor: “Ev sahipleri ile birlikte yaptığımız proje görüşmelerinde aldığımız brief’ler doğrultusunda çıkış noktamız evin dört mevsim kullanıma uygun olması, kullanıcılarının yaşam tarzlarına, hobilerine, beğeni ve zevklerine uygun bir dünya oluşturmasıydı. Bunu tüm Work of Arch projelerinde yaptığımız gibi sürdürülebilir, zamansız bir tasarımla birleştirmeye odaklandık. Birçok anıya ev sahipliği yapmış bir aile evine, özünü kaybettirmeden, ruhunu koruyarak genç ev sahiplerine uygun cool ve zamansız bir tasarım ile yeni, modern bir kimlik kazandırmaya özen gösterdik. Hem kullanışlı hem de lüks parçaları bir araya getirerek yeni lüks anlayışının tanımına uygun olarak uzun ömürlü ve sürdürülebilir bir tasarım ortaya çıkarmayı hedefledik.”
Tasarım ve uygulama projelerinin iki ay gibi kısa bir sürede bitirildiği villanın tamamlanması pandemi engelleri ile dört ay sürmüş. Bodrum’un doğasıyla bütünleşen, iç mekânlarında ise bambaşka bir dünyaya kapılarını açan, klasik bir yazlık ev atmosferinin dışında bir tasarım amaçlanmış. Katların tasarımı mevsimlere ve mevsim renklerinin verdiği duyguya göre şekillendirilmiş. Bahçe katı ağırlıklı olarak yaz aylarında, giriş kattaki salon ve kapalı alanlar ise kış aylarında daha sık kullanılacağından renk paletinin daha çeşitli ve canlı tonlardan oluştuğu bir konsept izlenmiş. Şef ve müzisyen olan ev sahiplerinin kitaba, müziğe ve sanata olan ilgisinden dekorasyonun her alanında yararlanılmış. Evin iki büyük yaşam alanı için iki büyük kütüphane tasarlanmış ve ev sahiplerinin en sevdikleri kitaplar, özel anlamı olan birçok aksesuar sergilenmiş. Ev sahibesinin patisserie şefi olması mutfağı hem yerleşim hem de tasarım olarak projedeki en önemli mekânlardan biri kılmış. Alanı daha interaktif yapabilmek adına kot farklarından da yararlanılarak ahşap, metal ve camın kullanıldığı özel tasarım bir kütüphane ile salon ve mutfak arasında transparan bir seperasyon sağlanmış.
Malzeme seçimlerinde doğayla uyum içerisinde bir görünüm yaratmak amacıyla natürel tonlarda meşe kaplamalar tercih edilirken mutfak yüzeyleri ve giysi dolaplarında lacivert ve beyaz mat lake seçilmiş. White Beauty, Green & Grey ve Sahara Black gibi mermer türleri daha az alan ve yüzeyde fakat daha baskın bir karakterde kullanılmış. “Evin her mekânı benim için çok özel olsa da sanıyorum favori köşem tasarladığımız kış bahçesi oldu. Burada hem evin ruhuna hakimsiniz hem de Bodrum’un güzelliğine. Dışarıya baktığınızda Bodrum ayaklarınızın altındayken evde modern ve farklı bir ruhla karşılıyorsunuz. Bu ferah ve birbirine karışmış iki dünyayı deneyimlemek bana çok keyif verdi” diyen iç mimar, birçok anısı olan bir aile evini kullanıcıları ile bütünleşen konforlu ve modern bir yaşam alanına dönüştürmüş.
Hazırlayan JULEN TUNÇ
Fotoğraf KADİR AŞNAZ