Öğrencilerinin ve Türk mutfağının geleceği için çalışan USLA Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi mutfak eğitiminde 4.0. bakış açısı ile eğitimlerini yenilemeye devam ediyor.
Yeme–içme ve gastronomi sektörü yükselirken USLA, 30 yılı aşkın bir süredir otelcilik ve yiyecek-içecek sektöründe sertifikalı eğitimler veren American Hospitality Academy’nin İstanbul kampüsü olarak 12 yıldır eğitim veriyor. Uluslararası geçerliliği olan ‘’AHA-IHMS’’ ve MEB sertifikası ile profesyonel şef, aşçı ve pastacılar yetiştiriyor.
USLA, teorik eğitimlerini yeni dönemde online eğitim ile sürdürürken mutfak eğitimlerine donanımlı mutfaklarında kaldığı yerden devam ediyor. Yeni dönemin ihtiyaçlarını gözlemleyen vizyoner ekibi ile de eğitimlerine yenilerini ekliyor. Tarla eğitimi, Türk Mutfağı eğitimleri ve Yat Aşçılığı eğitimi USLA’nın öğrencilerine sunduğu yeni eğitimler.
Türk mutfağının ve yerel malzemenin önemini eğitimlerinde vurgulayan USLA, uluslararası mutfak eğitimlerini ülke mutfağı ve dünya vizyonu ile günün ihtiyaçlarına yönelik içerikte veriyor. USLA’da, şef adayları mutfakta kullandıkları malzemenin nasıl yetiştiğini ve bu malzeme ile katma değerli olarak neler yapılabileceğini öğreniyorlar. “Topraktan Tabağa” vizyonunu eğitimlerine dahil eden USLA, öğrencilerine tarla eğitimleri veriyor.
USLA öğrencileri profesyonel eğitimleri kapsamında aldıkları zorunlu tarım dersi ile bilinçli ve nitelikli şef adayları olarak sektöre hazırlanıyor. Öğrenciler, günümüzdeki ve gelecekteki tarım metotları, organik ve doğal tarım, Dünya’daki tarım uygulamaları, toprakta yaşayan mikroorganizmalar ve işlevleri, mevsiminde ürün yetiştirme koşulları, tohum çeşitleri, toprağın hazırlığı, ekolojik denge, sürdürülebilirlik gibi birçok konu hakkında bilgi sahibi oluyorlar.
Doğal tarım uygulamaları ve prensipleri ile mevsiminde yetiştirdikleri ürünleri tarladan tabağa konsepti ile uygulama şansına sahip olan USLA’lı öğrenciler, mezun olduktan sonra da profesyonel mutfak kariyerlerinde tarladan tabağa konseptini ve prensiplerini benimseyerek son ürünün kalitesini yükseltiyor, doğal tarıma katkıda bulunuyor.
Kendi mutfağını tanımayan, ülke mutfak tekniklerine hakim olmayan, mutfağının tarihini bilmeyen bir şef adayı dünyada veya kendi ülkesinde iyi bir şef adayı olabilir mi? Bu cevabın karşılığı olarak USLA, Türk Mutfağı’nın değerli ve deneyimli şeflerinden Aydın Demir ile MEB onaylı Türk Mutfağı eğitimlerine başlıyor.
USLA öğrencileri, Türk Mutfağı’nda kullanılan tüm pişirme tekniklerini, yerel malzemeleri ve mutfağımızın tüm değerlerini keşfedip yeni nesil bakış açısı ile geleceğe taşımak için aday olacaklar.
Eğitimde geleneksel mutfağımızda yer alan çorbalar, et yemekleri, zeytinyağlı yemekler, hamur işleri, pilavlar, içecekler ve tatlılar yer alıyor. Usla’lı şef adayları salma ve kavurma tekniği ile pilav yapımını öğrenirken bir yandan da Acı Badem Şerbeti Somata’nın yapımını arkasındaki hikayesi ile dinleyecekler.
USLA, dünyanın en tanınmış ve yaygın denizcilik eğitim kurumu International Yacht Training (IYT Worldwide) ile birlikte Türkiye’de bir ilke imza atıyor ve IYT Superyacht / Yat Aşçılığı sertifikası ile yeni eğitim programını başlatıyor.
IYT yelken ve motoryat ehliyet programları dünyanın ileri gelen uluslararası sertifikalandırma otoritelerince (MCA, USCG (US Coast Guard), İrlanda hükümeti, Marshall Islands ve PADI) kabul görmüş ve onay almış programlar.IYT Sertifikaları, tüm dünyada yelken eğitimi ve motoryat eğitimi, denizcilik sertifikasyonu ve denizde emniyet konusunda mükemmeliyetçi bir anlayışla düzenlenmiş kendini tüm dünya ülkelerince kabul ettirmiş bir ehliyetlendirme sistemi olarak kabul ediliyor.
USLA, yüksek maaş imkanı sunan yat turizminde kariyer yapmayı düşünen şeflere uluslararası standartlarda bir eğitim vererek sektöre nitelikli eleman yetiştirmeyi amaçlarken tüm dünya genelinde 41 ülkede bulunan 200’ü aşkın IYT partnerinden biri olarak IYT sertifikasını öğrencilerine veriyor olacak.
16 Kasım’da başlayacak eğitim, 40 saat teorik ve 16 saat pratik ders içeriyor.