Yeni bir eve taşınıyor veya ev dekorasyonunuzu mu yenilemek istiyorsunuz? İç mekan tasarımınızda size ilham verecek öneriler izlerken büyülendiğiniz o filmler olabilir.
Ev dekorasyonunuza ilham verecek o filmleri sizin için inceleyip listeledik.
#1 Swallow
Film günümüzde geçmesine rağmen iç mekan tasarımında 1950’lerden ilham alınarak adeta zamanda yolculuğa çıkarıyor. Midcentury modern stilin hakim olduğu ev Hudson Nehri’nin yukarısında konumlanmış. Nehir manzarası boydan boya camlarla seyir zevki yaşatarak evi daha da geniş gösteriyor. İç mekanın duvarlarında geleneksel ahşap kaplamalar ve kuş ve çiçek motifli Chinoiserie gibi egzotik detaylar göze çarpıyor. Evin mimari tasarımın modern soğukluğu sıcak tonlar ve yumuşak formlu mobilyalarla bu hava yumuşatılarak dengelenmiş.
#2 Call Me By Your Name
Bir aşk hikayesinin anlatıldığı Call Me By Your Name, filmin konusu kadar İtalyan stili iç mekan tasarımlarıyla nefes kesen bu stile övgü niteliğinde. Kuzey İtalya’nın antik çağ katmanları evin stilinde dekoratif objelerle güçlenirken ve filmin zeminini de dolduran aristokrat cazibeyi pekiştiriyor. Yüksek tavanlı yaşam alanı ve yüzer raflarla maksimalizm trendi desteklenirken, antika eserler ve büyük piyano göze hitap ediyor.
#3 The Royal Tenenbaums
Wes Anderson’ın filmlerinin her biri görsel şölen niteliğindeyken, The Royal Tenenbaums filmiyle bu tepe noktasına ulaşıyor. Tenenbaums ailesinin yaşadığı bu konakta aile bireylerinin eksantrik tarzını güçlendiren Anderson’ın imzası retro mobilyalar ve her bir oda ultra doygun birbirinden bağımsız canlı renkler, bir araya geldiklerinde nasıl büyük bir etki yarattığı açıkça görülüyor. Zebra duvar kağıdı ise beklenmedik detaylarıyla ortamı ısıtıyor.
#4 The Shape Of Water
1960’ların başında Amerika’da geçen film Sally Hawkins’in oynadığı sessiz bir temizlikçi kadının hikayesini anlatıyor. Suyun her tonunun iç mekan dekorasyonunda kullanılarak dönemin vintage havası okyanus renkleriyle bütünleşmiş. Midcentury modern stilin hakim olduğu dekorasyonda vintage hava desteklenerek İtalyan tarzı sandalyeler, deri ciltli kitaplar ve antika dekoratif objeler göze çarpıyor. Aquatik bir görünüm için duvar süslemelerinde ilham verici dalgalar uygulanmış.
#5 Nocturnal Animals
Evin birbirleriyle tezatlık oluşturan dekorasyon detaylarıyla bir ustanın elinden yani bir tasarımcıdan çıktığı çok belli. Tom Ford’un yönetmenliğini yaptığı filmde iç mekanda minimalist tasarımlar ilk başta göze çarparken brütalist detayların daha ağır bastığını görüyoruz. Bu görünüme sofistike şıklık katan koyu renkli mobilyalar, ham işlenmemiş beton ve doğal görünümlü dekorasyon detaylarına oldukça pahalı sanat eserleri eşlik ediyor.
#6 Marie Antoinette
Fransız modasının en görkemli hali Marie Antoinette filminde hayat buluyor. Süslü duvar kağıtları, saten parlak çarşaflar adeta lezzetli kremalı pasta gibi. Versailles Sarayı’ndan ilhamla tasarlanan iç mekan yaldızlı kaplamalı tavanlar ve maksimalist dekorasyon öğeleri ile zarif detayları evine taşımak isteyenler için. Beyaz seramik küvet, boydan boya aynalı duvarlar ve peygamber çiçeği mavi kadife perdeler lüks altın sarısına eşlik ediyor.
#7 Gone Girl
Filmin oldukça kasvetli ve karanlık hikayesinin aksine iç mekan tasarımında elegan aynı zamanda sıcak bir görünüm yakalanmak istenmiş. Nick ve Amy’nin evinin geleneksel detaylara örneğin Osmanlı antikalarına sahip olmasına rağmen modern bir tarza sahip. Loş ışıklı bir oturma odası ve vinil pencere detayları bu dekorasyon öğelerine eşlik ediyor. Kavisli spiral merdiven ahşap detaylarıyla samimi aynı zamanda ortama zarif bir görünüm veriyor. Ev dekorasyonunda renk seçimi olarak sıcak bejler ve soğuk griler kullanılarak soft ve sıcak bir görünüm yakalanmış.
#8 Little Women
Bu yılın en sıcacık filmi Little Women, iç mekan dekorasyonunda kullanılan birçok farklı dokulu kumaşlar ve çiçekli duvar kağıtları ile filmin o sıcacık atmosferini destekliyor. Filmin kalbi March ailesinin eklektik stil evine koyu bordolardan açık pembe tonlara canlı renkler eşlik ediyor. Bebek mavisi mutfak duvarları koyu ahşap masa ve sandalyelerle kontrast oluşturarak samimi bir hava katıyor.
#9 Parasite
Bu yılın en iyi filmi Oscar’ını kazanan Parasite, minimal modern aynı zamanda şık dekorasyon stiliyle radaramıza girenlerden. İç mekanda ana odak noktası bir televizyondan ziyade geniş bir pencere kullanılarak bahçeyi eve taşıyor. Bol miktarda ahşap ve cam öğelerin hakim olduğu ev dekorasyonunda temiz ve basit siluetler zarif görünümü destekliyor. Minimum düzeyde kullanılan mobilyalar şık aydınlatmalarla minimalist bir stili destekleyen nitelikte.
#10 500 Days Of Summer
Ev dekorasyonunda vintage detayları ve soft tonlarını seviyorsanız romantik film 500 Days Of Summer ilham verici olabilir. Filmin karakterinin ev dekorasyonunda kullanılan mavi tonlar, çiçekli duvar kağıtları samimi bir ortam oluştururken, beyaz yatak odası takımı bu görünümü zarif detaylarla destekliyor. Geniş balkonda kullanılan hasır mobilyalar ve bolca kullanılan çiçek detayları ise sıcak ve davetkar ortam yaratmak isteyenler için ideal bir seçim olacaktır.
#11 The Great Gasby
1920’lerde geçen film o dönemin parıltılı ve zengin cazibesini evinde taşımak isteyenler için kesinlikle ilham verici! İç mekanların tasarımında canlı aynı zamanda her odanın kendine özgü görkemli 20’lerin ışıltılı havası zekice dekore edilmiş. Parıldayan kristalli antika avizeler ve zengin mücevher tonlu halılar ile görkemli koyu koltuk döşemelerin katmanlı bir şekilde oluşturulması glam görünümü adeta destekliyor.