Yeniden Yerel lezzetler Festivali’nin üçüncüsü bu sene 8 Şubat’ta gerçekleşiyor.
Gaziantep’in geleneksel meze kültürünün, sokak mezelerinin ve ünlü şefler Bora Bozankaya, Asude Akınlı, Ali Dövenci ve Buse Dövenci’nin yerel malzemeler ile hazırladıkları inove mezelerin sunulacağı festivalin biletli etkinliği 8 Şubat’ta, canlı müzik performansı eşliğinde Anadolu Han Avlu’da gerçekleşiyor. Akşam ise Anadolu Han’ın restoranı Gane’de festival menüsü sunumu ile festival ruhu devam ediyor. Bölgenin önemli restoranlarından Baro Lokali ve Gece Gündüz de festivale özel yerel lezzet menüleri ile festivale dahil oluyor.
Üçüncüsü Anadolu Han’da gerçekleşecek Yeniden Yerel lezzetler Gaziantep Festivali’nin biletli etkinliğinde eşsiz bir meze deneyimi katılımcıları bekliyor. Lezzet tutkunları tarihi binanın avlusunda 15.00-18:30 saatleri arasında onlarca çeşit meze ve kebabı tadarken ünlü şeflerle tanışma ve sohbet etme fırsatını da yakalayacak.
Asude Akınlı’dan Ayvalı Kuruluk Ekşileme, Menengiç ve Fıstıklı Sos ile, Bora Bozankaya’dan Kış Kabağı Püresi ve Taze Otlu Nohut Kavurma, Ali Dövenci’den Halebi Humus ve Lahmacun Kıtırı, Buse Dövenci’den Filizlendirilmiş Maş Piyazı ve Anadolu Han’ın mutfağından asma yaprağında yağlı köfte, soğanlı ayvalı lahmacun, simit kebabı, ciğer kebap, şekerli börek sunulacak bazı lezzetler.
Festivalde İncesaz ezgileri ve Melis Danişmend performansı misafirlere meze ve müzik keyfini birlikte yaşatacak. 14:00 – 15:30 saatleri arasında restoran bölümünde ise üstad Mehmet Başkaya ve sunucu Tanem Sivar ile Çilingir Sofraları sohbeti gerçekleşecek. Meze, müzik ve muhabbetin birlikte yaşanacağı festivale katılım için biletler Anadolu Han’dan ve Biletix’ten temin ediliyor.
Akşam ise Anadolu Han’ın restoranı Gane’de ünlü şeflerin mezeleri ve festivale özel hazırlanan mezeler ile Yeniden Yerel Lezzetler menüsü sunuluyor. Geceye üstad Mehmet Başkaya’nın mini söyleşisi ve canlı müzik eşlik ediyor olacak. Katılım için rezervasyon yaptırabilirsiniz.
Gaziantep’in önemli restoranlarından, Baro Lokali ve Gece Gündüz de festival kapsamında yerel lezzet menüleri sunuyor. Gaziantep’in yerel malzemeleri restoranların Yeniden Yerel Lezzetler menülerinde misafirler ile buluşuyor olacak.
Gaziantep Yeniden Yerel Lezzetler için şehre gelen turistleri zengin bir gastronomi deneyimi bekliyor. Tahinden Antep fıstığına, Antep peynirinden katmere, ayvalı lahmacundan baklavaya, bastıktan Kilis karasına yerel ürün ve yerel yemekleri ile zengin Gaziantep’e tadılacaklar listenizi yapmadan gitmeyin.
Gaziantep’in eşsiz lezzetlerini deneyimlemek için Yeniden Yerel Lezzetler Gaziantep lezzet tutkunlarını bekliyor.