Ana SayfaDekorasyonKUSURSUZ ESERLERİN YARATIM MERKEZİ

KUSURSUZ ESERLERİN YARATIM MERKEZİ

Yüzün üzerindeki sanat eserine ev sahipliği yapan Doku Tıp Merkezi, sunduğu eşsiz sanatsal deneyimle bir sanat galerisini andırıyor.

On yılların tecrübesi ile 2017 yılında Dr. Serkan Aygın tarafından temelleri atılan Doku Tıp Merkezi, Türkiye’nin kendi alanındaki önemli doktorlarını bir araya getiriyor. Dr. Serkan Aygın’ın klinik alanı dâhil 9.000 metrekare kapalı alana yayılan Doku Tıp Merkezi, Şişli’nin merkezindeki bir sanat galerisini andırıyor. Sanatın etkisini girer girmez hissettiğiniz geniş mekânsal bölümler, farklı branşlara özelleştirilmiş. Mekânları bağlayan ferah koridorlar, sizi modern sanatın güncel örnekleriyle sarıyor. Kullanılan renk ve malzemeler, ferah ve modern bir bütünlük oluşturmuş. Duvarlardaki ahşap kaplama detayları ve aydınlatma seçimleri mekânlara göre farklılaşıyor. Ahşabın sarı, mavi ve kırmızıyla uyumu oldukça sıcak bir atmosfer sunuyor.

Merkezin her noktasını dolduran sanat eserleri, dekorasyonla bütünleşip kendi özel alanlarını kurguluyor. Karşılama alanında size eşlik eden Daniele Sigalot, acil koridorlarında yerini Ahmet Güneştekin ve Murat Germen’e bırakıyor. Estetik bölümünün aydınlık ve yalın tarzı ise çok farklı eserlere mekân oluşturuyor. Dr. Serkan Aygın’ın klinik alanındaki geniş bekleme alanın çay ve kahve barında oturup eserlerin keyfini sürmek mümkün. Duvarlarda çok yönlü sanatçı Emre Namyeter’in sizi büyüleyen eserleri öne çıkıyor. Açık planlı organize edilen bekleme alanı asma kat merdivenleri, ışık koridorları, açık ve kapalı kafe alanıyla sürprizli birçok mekân sunuyor. Dr. Serkan Aygın ve Prof. Dr. Aydın Saray, Dr. Şerafettin Saraçoğlu, Dr. Emre Kaynak, Uzm. Dr. Ümmühan Kiremitçi, Uzm. Dr. Vedat Emir’den oluşan deneyimli ekip, her detayıyla sanata dönük merkezde Türkiye’den ve yurt dışından hastalarını ağırlıyor. Merkezin kurucularından Dr. Serkan Aygın ve eşi Melda Aygın’ın sanat tutkusu, popüler ya da ticari eserlerden öte kendi estetik zevkleriyle şekillenerek adeta koleksiyonerliğe evrilmiş. Sanatın vurucu etkisinin gücüne inanan Dr. Serkan Aygın, sanat eserlerinin estetik algımızı şekillendirdiğine ve sanatın verdiği hazzın, hayatta başarıyı getirdiğine inanıyor. İlhamını sanattan alan merkezde Daniele Sigalot’tan Ahmet Güneştekin’e, Ahmet Elhan’dan Beatrice Gallori’ye yüzün üzerinde sanatçının eseri, hastalara güzelliğin sanat ile olan ilişkisinin yadsınamayacağını, estetik ve sanatın bütünlüğünü hatırlatıyor.

Doku Tıp Merkezi kurucularından Melda Aygın
Özel tasarım bir Chopper motosikletin yer aldığı mekânda modern sanat ile yaşam iç içe geçmiş durumda. Hemen üzerindeki Onur Mansız imzalı çalışma da aynı özgürlük duygusuna odaklanarak bu kompozisyonu tamamlıyor. Koridorun sonundaki kafe alanından görünen halı üzeri neon yerleştirmesi ise Ramazan Can’ın “Evvel Zaman İşi” isimli eseri.

DOKU TIP MERKEZİ’NİN HER KÖŞESİ, ESTETİK ALGIMIZI ŞEKİLLENDİREN SANAT ESERLERİNİN HÂKİMİYETİNDE.

İlham verici bir köşe yaratan özel tasarım koltuk, Bjarne Melgaard’ın 2011 tarihli “İsimsiz” adlı eseriyle bütünlenmiş. Eser, Sevil Dolmacı Art Gallery’den alınmış. Koridordaki heykel ise Carole Feuerman’ın 2013 tarihli “Butterfly Capri and Yellow Swarovski Cap” isimli eseri, gerçekçi detaylarıyla oldukça şaşırtıcı. Kadınsı bir iç güzelliği yansıtan detaylar, kliniğin ruhunuza dokunan yanlarından.
Ortadaki tablo Jiri Georg Dokoupil’in 2013-2016 yılları arasında ürettiği “42 Untitled” adlı eseri. Soldaki üç boyutlu canlandırma Ardan Özmenoğlu’nun “Pantone Pink Rose” isimli özel çalışması. Cam paneller üzerine ojeyle yapılan çalışma, sayısız farklı perspektif sunuyor. Sağ taraftaki tablo ise Nezih Çavuşoğlu’nun “Fading Memory” isimli eseri.

SON YAZILAR

BENZER YAZILAR