Köri Soslu Tavuk Tarifi
Malzemeler:
- 1 adet Soğan
- 600 gram Tavuk Göğsü
- 2 yemek kaşığı Köri
- 1 yemek kaşığı Zencefil
- 4 diş Sarımsak
- 270 ml Tavuk Suyu
- 2 dal Kişniş
- 2 yemek kaşığı Krema
- Sıvıyağ
- Tuz, Karabiber
Hazırlanışı:
Tavukları, 1 yemek kaşığı köri, tuz ve karabiber ile tatlandırın ve kızgın tavada mühürleyin. Kenara alın.Aynı tavada soğanları, sarımsakları ve zencefili soteleyin. 1 yemek kaşığı köriyi ekleyin kokusu çıkınca Tavuk suyunu ekleyin. Kaynayınca tavukları tekrar ekleyin. 10 dakika pişirin.En son krema ekleyin, karıştırın. Servis ederken taze kişniş ile süsleyin. Afiyet olsun !
Kaynak: İdil Yazar