Krem Karamel Tarifi
Malzemeler:
- 6 adet Yumurta
- 2 bardak Şeker
- 1 kahve fincanı su
- 1/2 litre süt
- 1 çay kaşığı vanilya
Hazırlanışı:
Bir tencereyi ocağa alın.İçerisine şekerin yarısını ve suyu ekleyip tencerenin altını kısık ateşte açın.Şeker eriyip karamel rengini alana kadar ocakta tutun.Yumurtaları büyük bir kasenin içerisine kırın.İçerisine sütü, vanilyayı ve kalan şekeri de ekleyip şeker eriyene kadar çırpın.Karameli muffin kalıplarına 1-2 parmak kalınlığında bölüştürün.Hazırladığınız kremayı, bir süzgeç yardımıyla sürahinin içerisine alın.Kremayı da kaplara bölüştürün.Kaynar suyu tepsinin etrafından dökün.Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 45 dakika pişmeye bırakın.Fırından çıkan krem karamelleri biraz dinlendirdikten sonra minimum 4 saat buzdolabında soğumaya bırakın.Bir bıçak yardımıyla, muffin kalıbının kenarlarından geçerek tatlıyı kalıptan ayırın.Muffin kalıbının kenarını bir makas yardımıyla kesin.Kalıbı ters çevirerek bir servis tabağına alın ve tatlıyı kalıptan çıkarın. Afiyet olsun.
Kaynak: İdil Yazar