Ispanaklı Kek Tarifi
Malzemeler :
- 2 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 500 g ıspanak
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1.5 su bardağı un
- Yarım su bardağı ceviz içi
Hazırlanışı:
Ispanakları buharda haşlayın. Blender’da 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte püre olana dek çırpın. Yumurtaları şekerle birlikte köpük köpük olana kadar çırpın. Kalan zeytinyağını ve suyu ekleyin. 1 dakika daha çırpın. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edin, spatula ile alttan üste doğru havalandıra havalandıra karıştırın. Elde ettiğiniz kek hamurunu yağlanmış, küçük kek kalıplarına paylaştırın. 175 dereceye ayarlı fırında, 25-30 dakika pişirin.
kaynak: lezzet.com.tr