Ana SayfaGenelFIRIN LEZZETLERİ

FIRIN LEZZETLERİ

Fırında Sebze Tarifi

Malzemeler:

  • 900 gr doğranmış havuç, yabani havuç ve şalgam; doğranmış
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ve karabiber
  • 6 yaprak taze adaçayı
  • 6 dal taze kekik
  • 2 çorba kaşığı doğranmış maydanoz

Hazırlanışı:

  • Fırını önceden 200 derecede ısıt.
  • Sebzeleri, bir pişirme tepsisinde yağladıktan sonra üzerine birkaç tutam tuz, biber, adaçayı ve kekik serp. Tepsinin üzerini kapatıp fırında 20 dakika pişir.
  • Sebzeleri fırından al, yapışmalarını önlemek için tepsiyi hafif silkele veya karıştır. Bu kez üzerini kapatmadan 15-20 dakika daha (yumuşayana kadar) pişir. Servis yapmadan önce adaçayı ve kekiği çıkarıp maydanoz ekle.
Taste Magazine

SON YAZILAR

BENZER YAZILAR