Ana SayfaGenelFERAHLIK VEREN GELENEKSEL TATLAR

FERAHLIK VEREN GELENEKSEL TATLAR

Kuru Kayısı Kompostosu Tarifi

Malzemeler:

  • 500 gram kuru kayısı
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 adet karanfil
  • 1 adet çubuk tarçın

Hazırlanışı:

Kuru kayısıları yıkadıktan sonra, iki eşit parçaya bölün.Su ve toz şekeri derin bir tencereye alın. Şeker taneleri tamamen eriyene kadar çırpın. Karanfil ve çubuk tarçın ilavesiyle kısık ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayan şerbet karışımına kuru kayısıları ekleyip kısık ateşte on beş dakika kadar pişirin.Çubuk tarçın ve karanfilleri içerisinden alın. Oda ısısında ılınan kompostoyu buzdolabında soğuttuktan sonra kuru kayısı parçalarıyla birlikte servis edin.

SON YAZILAR

BENZER YAZILAR