Panna Cotta Tarifi
Malzemeler:
- 400 ml.krema
- 200 ml.soğuk süt
- 1 adetvanilya çubuğu
- 1/2 su bardağıtoz şeker
- 3 yaprakjelatin
Hazırlanışı:
Yaprak jelatinleri yumuşaması için soğuk su dolu bir kasede 5 dakika bekletin. Krema, süt ve toz şekeri küçük bir tencereye alın. Vanilya çubuğunu keskin bir bıçak yardımıyla uzunlamasına ortadan ikiye kesin, kazıyarak çubuk vanilyanın kabuk ve öz kısımlarını tencereye aktarın. Karıştırdığınız kremayı, kaynama derecesine gelene kadar pişirin. Karıştırarak tatlının kendi sıcaklığında erimelerini sağlayın.Tatlıyı ikram etmek için kapları ıslatın.Süzgeçten geçirdikten sonra karışımı porsiyonluk kalıplara eşit olarak koyun. Buzdolabında en az 2 saat kadar bekletin. Soğuyup, kıvam alan tatlıları servis tabaklarına ters çevirerek çıkartın. Arzuya göre böğürtlen sos ve meyveler eşliğinde bekletmeden servis edebilirsiniz.